Follow us

Πάβλοβα με κεράσια και σοκολάτα: Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Πάβλοβα με κεράσια και σοκολάτα

Πηγή: coolartisan.net

Υλικά για την Πάβλοβα

180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ. ζάχαρη άχνη

Πάβλοβα με κεράσια και σοκολάτα


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα.
Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη.
Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα πιέζοντας προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον ή στους 90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.
Τοποθετούμε τη γκανάς σοκολάτας στο κέντρο της μαρέγκας και βάζουμε τα κεράσια στην κορυφή.
Είναι καλό να έχουμε βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια πριν κάνουμε το food styling.


Για την γκανάζ σοκολάτας
Υλικά


300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα 70%

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα