Follow us

Ζαμπονοκασερόπιτα Με Κανταΐφι Από Τον Άκη Πετρετζίκη : Ανακαλύψτε τα νέα βιβλία συνταγών αποκλειστικά με τον Τηλεθεατή!

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται εύκολες, πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές μέσα από τη νέα σειρά βιβλίων με την υπογραφή του.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ζαμπονοκασερόπιτα Με Κανταΐφι Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Το πρώτο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφορεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου αποκλειστικά με το περιοδικό Τηλεθεατής. Πάρε μια γεύση από τις νέες συνταγές του πιο sexy σεφ της ελληνικής tv:

Ζαμπονοκασερόπιτα με κανταΐφι

Ζαμπονοκασερόπιτα Με Κανταΐφι Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Βαθμός δυσκολίας: 1

Χρόνος: 2 ώρες

Για το φύλλο

• 1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι

Για τη γέμιση

• 300 γρ. τυριά που λιώνουν τριμμένα

• 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν

• 250 γρ. μανιτάρια μικρά

(ή μεγάλα σε κομμάτια)

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 250 γρ. βούτυρο

• 800 γρ. γάλα πλήρες

• 6 κ.σ. αλεύρι

• αλάτι - πιπέρι

• πάπρικα

• μαϊντανό

• 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

• 2 αβγά

• ελαιόλαδο

Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το καπνιστό ζαμπόν σε κομμάτια μεγέθους ζαριού, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3´-4´. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι και αφήνοντάς το να κάψει καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια σε δόσεις με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους (χωρίς να τα ανακατεύουμε συνέχεια).

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και το μίγμα να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε να σιγοβράσει, για να πήξει η σάλτσα μας. Δοκιμάζουμε να μην έχει γεύση αλευριού, αλλιώς αφήνουμε να μαγειρευτεί λίγο ακόμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα 2 αβγά χτυπημένα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια και τα τυριά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και την πάπρικα. Δοκιμάζουμε αν θέλει να ρίξουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Με τα δυο μας χέρια δουλεύουμε το κανταΐφι και το «ξάνουμε», έτσι ώστε να είναι αφράτο και πλούσιο.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 43x30 εκ. βάζουμε «απαλά» τα 2/3 από το κανταΐφι.

Ρίχνουμε αρκετό από το βούτυρο πάνω στο κανταΐφι μας.

Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση, που θα είναι μπόλικη! Πάνω της βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πιέζουμε με τα χέρια μας την πίτα ελαφρά για να ενωθούν όλες οι στρώσεις μεταξύ τους και ψήνουμε για μια ώρα και ένα τέταρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

Ανακάλυψε 20 υπέροχες συνταγές στο 1ο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη για νόστιμες και αφράτες πίτες. Αποκλειστικά με το περιοδικό Τηλεθεατής!

Ζαμπονοκασερόπιτα Με Κανταΐφι Από Τον Άκη Πετρετζίκη
 
 - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα