Follow us

Στέλιος Παρλιάρος: Η συνάντηση με τους Deux Hommes και η συνταγή για την πιο ιδιαίτερη μους σοκολάτας

«Είμαστε λάτρεις των γλυκών του Στέλιου και υπήρξαμε φαν του πριν ακόμη γνωριστούμε. Τρέχαμε τότε στην Αναγνωστοπούλου και τη Σέκερη –με τις ωραιότερες design βιτρίνες που έμοιαζαν με μπουτίκ– για να δοκιμάσουμε τα πρωτοποριακά γλυκά του, που όμοιά τους δεν είχε η Αθήνα», θυμούνται o Γρηγόρης Τριανταφύλλου και ο Δημήτρης Αλεξάκης, οι οποίοι πρωταγωνιστούν ως Deux Hommes στην ελληνική μόδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχοντας κερδίσει και διεθνή απήχηση. 

Στέλιος Παρλιάρος, Deux Hommes
Στέλιος Παρλιάρος

Για την επέτειο της εικοσαετίας τους, ο γνωστός chef άντλησε έμπνευση από τη νέα συλλογή τους και την Ιταλία, απ’ όπου μόλις επέστρεψε, και ετοίμασε ένα σφαιρικό γλυκό με αναφορές στη δυαδική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους σχεδιαστές. «Οι Deux Hommes ό,τι κάνουν το κάνουν διά δύο. Έτσι, συνδύασα σοκολάτα και κρέμα με μασκαρπόνε και πρόσθεσα βρώσιμα λουλούδια, που σπανίζουν στην Ελλάδα, γιατί τους αρέσει το ιδιαίτερο. Τα εγκλώβισα σε δύο ημισφαίρια που ενώνονται σε μία σφαίρα», μας εξηγεί. Μάλιστα, το γλυκό θα βρίσκεται από το Σεπτέμβριο στα Sweet Alchemy, by Stelios Parliaros, θυμίζοντάς μας πως από τα πρώτα σόου των Deux Hommes η εμπειρία έκλεινε με ένα sur-mesure γλυκό, διά χειρός του γνωστού ζαχαροπλάστη, εμπνευσμένο από την κολεξιόν τους.

Στέλιος Παρλιάρος - εικόνα 2

Δες αναλυτικα τη συνταγη, τα υλικα και την εκτελεση, βημα προς βημα, στο νεο site του Στελιου Παρλιαρου steliosparliaros.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα