Follow us

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η συνταγή στο «Πρωινό»: Παρφέ κασάτο με λάιμ, λεμόνι & καραμελωμένα γεμιστά κρουασάν βουτύρου

Παρφέ κασάτο με λάιμ, λεμόνι και καραμελωμένα γεμιστά κρουασάν βουτύρου έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, το πρωί της Τετάρτης, στην ενότητα της μαγειρικής της εκπομπής «Το Πρωινό». 

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - παρφέ κασάτο

Υλικά

Για τα καραμελωμένα κρουασάν
8 αφράτα κρουασάν βουτύρου της Alfa
ξύσμα λάιμ
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο λιωμένο βούτυρο
3-4 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή εσπεριδοειδών

Για την κρέμα lemon -lime curd
2 αβγά
2 κρόκους
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
120 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ και λεμόνι
2 πρέζες κιτρινόριζα
ξύσμα από 2 λεμόνια και 2 λάιμ

Για το παγωτό
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία εβαπορέ γάλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Κρουασάν
Βγάζουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου της Alfa από την συσκευασία τους. Όπως είναι παγωμένα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20'.
Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ξύσμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με 3 κουταλιές κρεμά λεμονί -λάιμ. Την βάζουμε σε κορνέ. Χαράζουμε στο πλάι. Τα γεμίζουμε με κρέμα lemon -lime curd και μαρμελάδα.

Lemon -lime curd
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα, το αλάτι και την κιτρινόριζα και τα χτυπάμε καλά με σύρμα. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πυκνώσει το μίγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και παγώνουμε το lemon-lime curd (είναι υπέροχο για να γεμίσετε κρουασάν, κεικ, τούρτες, μπισκότα, να γαρνίρετε γλυκά και να αλείψετε στο ψωμί για πρωινό).

Παγωτό

Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί για 3-4'. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3-4'. Προσθέτουμε λίγο λίγο το εβαπορέ. Παγώνουμε το μίγμα για να αρχίσει να κάνει σώμα, περίπου 45'. Ξαναχτυπάμε να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει με το χτύπημα.
Ντύνουμε στρογγυλό μπολ με μεμβράνη. Βάζουμε 3-4 κουταλιές κρέμα λεμόνι και 4 κρουασάν. Περιχύνουμε με μίγμα παγωτού, εναλλάξ με κρέμα λεμόνι. Ενδιάμεσα μπήγουμε και τα υπόλοιπα κρουασάν. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ακόμα καλύτερα μια νύχτα.
Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες όπως το κασάτο.
Γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.
Περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο Argiro.gr
Δες το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα