Follow us

Κέικ μωσαϊκό : Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10' ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ 3 ΩΡΕΣ

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Συνταγή για κέικ μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Για 8-10 μερίδες

Υλικά:
1 φλ. κακάο
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
250 γρ. μαργαρίνη
20 μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2. Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
3. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.
4. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
5. Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30' με 3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
6. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
7. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο www.argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα