Follow us

Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο: Μια αγαπημένη συνταγή σε μια πολύ γλυκιά εκδοχή

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μια αγαπημένη συνταγή σε μια πολύ γλυκιά εκδοχή με την υπογραφή του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου


Μερίδες: 12
Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: 55΄
Αναμονή: 3 ώρες

Σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
χυμός από ½ λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλας

Πίτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. σπορέλαιο
4 αβγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Πίτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170?C. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε όπως θα κάναμε με ένα φύλλο χαρτιού και το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (όχι πολύ σφιχτά τσαλακωμένο). Συνεχίζουμε βάζοντας δίπλα του άλλα δύο-τρία φύλλα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε άλλα ταψιά, για να μη τα στριμώχνουμε.
Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο διαδοχικά και ψήνουμε τα φύλλα για 10 λεπτά. Αφήνουμε τα φύλλα να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε ξανά το φούρνο, αυτή τη φορά στους 180?C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Σπάμε τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτια και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος για αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει η πορτοκαλόπιτα και να απορροφηθεί το σιρόπι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα