Follow us

Στριφτάρια με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι: Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Μια συνταγή εύκολη που υπόσχεται να ενθουσιάσει όσους τη δοκιμάσουν.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Στριφτάρια με γαλοπούλα, μπύρα και θυμάρι από τον Λ. Λαζάρου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2
Μερίδες: 4 άτομα


Υλικά

400 γρ. στριφτάρια
240 γρ. στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες
100 γρ. μπύρα
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
60 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο γάλακτος
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα στριφτάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά.
Παράλληλα σε μια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, σοτάρουμε την κομμένη γαλοπούλα για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγο και στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε και τα μισοβρασμένα στριφτάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.


Tip: Προτιμήστε μια ξανθιά μπύρα, καθώς η σκούρα θα αφήσει έντονα πικρή γεύση στο φαγητό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα