Follow us

Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα : Aπό τον Βασίλη Καλλίδη

Μια συνταγή που μπορείς να κάνεις με κιμά μοσχαρίσιο αλλά και με κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Συνταγές από τον Βασίλη Καλλίδη - Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα
Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα


Χρόνος προετοιμασίας: 1 και 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος-περασμένος μία φορά
200 γρ. κιμάς χοιρινός
250 γρ. γραβιέρα
½ κούπα φρυγανιά
½ κούπα κόκκινο κρασί
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα κλαράκια θυμάρι
λίγα κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
2 κλαράκια δενδρολίβανο
2 κ.γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
250 γρ. γραβιέρα

για τη σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σούπας πέστο βασιλικού
1 κ.γλυκού ταχίνι
το χυμό από μισό λεμόνι
λίγο κύμινο
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπώλ και τον ζυμώνουμε με το κρεμμύδι,το κρασί ,τη φρυγανιά , το αυγό και μισή κούπα κρύο νερό .Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι ο κιμάς να ανακατευτεί καλά με όλα τα υλικά και να γίνει αφράτος. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα γεμίζουμε με ένα μπαστουνάκι γραβιέρα.Κλείνουμε καλά το κάθε μπιφτεκάκι με τα δάχτυλα μας. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ για δέκα- δώδεκα λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με τη σως και προαιρετικά με ψητές πιτούλες.

Αν το κρασί σας φαινεται πως θα δώσει στα μπιφτεκάκια πολύ έντονο άρωμα τότε αντικαταστήστε το με ίση ποσότητα νερο.Τα μπιφτεκάκια αυτά τα φτιάχνω και με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και είναι το ίδιο νόστιμα.

Βρες περισσότερες συνταγές από τον Βασίλη Καλλίδη και άλλους διάσημους σεφ εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα