Follow us

Τι να φάω σήμερα;: Σαλάτα με κολοκύθα ψητή, κριθάρι και φρέσκα μυρωδικά

Από την blogger, Aleksandra Minska.

Shape
ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE
Σαλάτα με κολοκύθα ψητή, κριθάρι και φρέσκα μυρωδικά

Η Aleksandra Minska δεν έχει κάνει κάποια εκπαίδευση στη μαγειρική, κάτι που σίγουρα δε φαίνεται από το υπέροχο recipe blog της. Πολωνή στην καταγωγή, μετακόμισε πριν από 16 περίπου χρόνια στην Ελλάδα και έφερε στις αποσκευές της την αγάπη της για τη μαγειρική και το φαγητό, αλλά και τις γεύσεις από την κουζίνα της γιαγιάς της.

Πριν από λίγο καιρό επέστρεψε στην Πολωνία και αυτή τη φορά ήταν η ελληνική κουζίνα που ταξίδεψε μαζί της, γι’ αυτό και οι συνταγές της θα σου φανούν πολύ γνώριμες, σχεδόν παραδοσιακές. Τώρα επισκέπτεται συχνά την Αθήνα, μαγειρεύει καθημερινά και θα τη βρεις στο www.bakergirl.net. Δες παρακάτω μία τέλεια σαλάτα της με κολοκύθα και κριθάρι.

Σαλάτα με κολοκύθα ψητή, κριθάρι και φρέσκα μυρωδικά

Μερίδες: 4

Υλικα

  • 1/2 μέτρια κολοκύθα καμπότσα ή πορτοκαλί, κομμένη σε 12 φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλ. αποφλοιωμένο κριθάρι (κριθάρι περλέ)
  • 1 φλ. αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. σπόρια ροδιού
  • 1 μικρό μάτσο από φρέσκο δυόσμο, βασιλικό και άνηθο χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. ψημένος κολοκυθόσπορος

Για το ντρέσινγκ

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Περίπου 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα