Η φέτα έχει φανατικούς λάτρεις και ορκισμένους εχθρούς. Για να θεωρείται όμως το εθνικό μας τυρί, σημαίνει πως αυτοί που τη λατρεύουν είναι πολλαπλάσιοι απ’ όσους την απεχθάνονται. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι η φέτα είναι μέσα στη δεκάδα των τυριών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.
Η φέτα έχει λιπαρότητα, αλμύρα και αρκετή υγρασία που την καθιστούν ιδανικό τυρί για να γίνει σάλτσα. Στα προαναφερθέντα προτερήματά της προσθέστε και ένα τόνο πικάντικο που έχουν κάποιες φέτες.
Για τη συνταγή που προτείνουμε ιδανική είναι η μαλακή φέτα.
Μακαρονάδα με φέτα
Τα Υλικά (για 4 άτομα)
> Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
> 250 γρ. φέτα
> 1 κ.σ. ελαιόλαδο
> αλάτι, πιπέρι
> Αν έχεις: 1 κύβος (ζελέ) ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη, καρύδια
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr