Follow us

Συνταγή για πόριτζ: Πώς να το φτιάξεις και γιατί να φας πόριτζ για πρωινό

Η διατροφολόγος και…porridge fanatic Βίρνα Σκουλίδη μάς εξηγεί όλους τους λόγους που αξίζει να συμπεριλάβεις το χυλό βρώμης στις επιλογές πρωινού σου.

Shape
ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE
Πόριτζv

Το porridge ή αλλιώς κρέμα ή χυλός βρώμης είναι μία εύκολη και γρήγορη επιλογή για πρωινό, στην οποία μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε, κυριολεκτικά, επιθυμείς αφού είναι γευστικά ευμετάβλητο με την δυνατότητα να γίνει γλυκό ή ακόμα κι αλμυρό.

Ο κλασικός τρόπος παρασκευής του είναι το βράσιμο δημητριακών όπως βρώμη, σιτάρι, φαγόπυρο, αμάρανθος, κινόα, κριθάρι, ρύζι, κεχρί, καλαμπόκι, κ.α. σε νερό ή γάλα ή συνδυασμό και των δύο. Μπορεί να συνοδευτεί ή και να μαγειρευτεί με μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς για την γλυκιά εκδοχή του ή με λαχανικά, μυρωδικά και αυγό για αλμυρό porridge. Σερβίρεται ζεστό σε μπολ.

Αν και πρόκειται για ένα γεύμα, που χρονολογείται δεκάδες χρόνια πίσω, το οποίο χρησιμοποιούταν πολύ συχνά ως το φαγητό για τους κρατούμενους στις φυλακές της Αγγλίας (“doing porridge” = ποινή φυλάκισης – αργκό), το γνωστό πια, σε όλους porridge έχει μπει τα τελευταία χρόνια στην καθημερινή διατροφή πολλών ως πρωινό.

Δες περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα