Στην πραγματικότητα, είναι δύο τελείως διαφορετικοί όροι, οι οποίοι διαφέρουν σημαντικά στην κλινική εκδήλωση.
Τροφική αλλεργία
Τροφική αλλεργία είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες φυσιολογικά δεν είναι επικίνδυνες. Οι πρωτεΐνες αυτές ονομάζονται αλλεργιογόνα. Ο αριθμός των αλλεργιογόνων τροφών, σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία, είναι πάνω από 170, με τα πιο συνηθισμένα να είναι το αυγό, το ψάρι, τα φιστίκια, τα οστρακοειδή και η σόγια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr