Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, παρακολούθησε την κατανάλωση πατάτας σε 4.400 ανθρώπους ηλικίας 45 έως 79 ετών για εννιά χρόνια. Όταν τελείωσε η μελέτη, είχαν πεθάνει 236 άνθρωποι.
Αφού συνυπολόγισαν και εκτίμησαν διάφορους παράγοντες, οι ειδικοί κατέληξαν πως η κατανάλωση πατάτας (ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες) δεν αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου. Όταν όμως οι ερευνητές έλεγξαν πιο συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο έτρωγαν τις πατάτες τους οι συμμετέχοντες στη μελέτη, βρήκαν πως η κατανάλωση τηγανητής πατάτας -με τη φλούδα ή χωρίς- τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα σχετιζόταν με υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου. Αντίθετα, η κατανάλωση πατάτας σε άλλη μορφή όπως πατατοσαλάτα, ψητές ή πουρές, δεν επηρεάζει τις πιθανότητες θανάτου.
Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr