Follow us

Χρήσιμα tips για να φτιάξεις την τέλεια ομελέτα: Το πιο εύκολο φαγητό έχει τα μυστικά του

Μάθε τα και εφάρμοσέ τα για να δεις τα πρωινά σου να απογειώνονται γευστικά.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
ομελέτα

Η ομελέτα είναι ένα κατ' εξοχήν αντρικό φαγητό, με επικέντρωση στις προτιμήσεις των εργένηδων και των φοιτητών, οι οποίοι την έχουν αναγάγει σε πεδίο γαστριμαργικών πειραματισμών τους. Πολλοί από τους προαναφερθέντες νομίζουν πως για να γίνει μια ομελέτα, αρκεί να χτυπήσουν μερικά αβγά με το πιρούνι, να προσθέσουν διάφορα ψιλοκομμένα υλικά και να γλιστρήσουν το σύνολο σε ένα τηγάνι που καίει.

Κι έχουν δίκιο!

Η ομελέτα και θα γίνει και θα τρώγεται. Πιθανότατα, όμως, ακόμα κι ο πλέον απαίδευτος γαστριμαργικά ουρανίσκος, θα εντοπίσει διάφορες ατέλειες. Γι' αυτό ακολουθήστε τις συμβουλές μας, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την υφή και τη γεύση της:

Το γάλα απαραίτητο
Προσθέτοντας λίγο γάλα στα αβγά που έχουμε στο μπολ για χτύπημα, βελτιώνουμε την υφή μιας ομελέτας. Την κάνουμε πιο φίνα και αφράτη.

Τα ζουμερά υλικά στραγγισμένα
Πολλοί προσθέτουν ντομάτα στην ομελέτα τους (κομμένη σε κυβάκια εννοείται), μανιτάρια ή καλαμπόκι από κονσέρβα. Τα υλικά αυτά αδυνατούν να χάσουν τα υγρά τους κατά τη σύντομη διάρκεια που χρειάζεται μια ομελέτα ώστε να «γίνει», τα αποβάλλουν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα η ομελέτα να «παπαριάσει». Έτσι πρέπει προηγουμένως να πιεστούν ελαφρά με το χέρι ή να παραμείνουν κάποια ώρα σε τρυπητό, ώστε να χάσουν μεγάλο μέρος από το χυμό τους.

Δες περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα