Yupiii|Bloggers|celebrity blogging : Κατερίνα Καινούργιου|
Celebrity Blogging : Κατερίνα Καινούργιου|02.09.2014 |01:21|

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 68

«Οι top μέθοδοι άσκησης & όσα θα κρατήσω φέτος στη ντουλάπα μου»

 
Κατερίνα Καινούργιου - Blog Post 68 (1)

Αγαπημένοι μου φίλοι,


Αρχικά θέλω να σας ευχηθώ καλό μήνα, καλή σεζόν και... διστακτικά θα το πω… καλό φθινόπωρο. Κάθε αλλαγή λένε γίνεται για καλό, έτσι και η αλλαγή εποχής μόνο θετική μπορεί να είναι. Γυρίζοντας όλοι από τις διακοπές μας, πάντα επιθυμούμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο για την νέα σεζόν που έρχεται. Γι’ αυτό λοιπόν αυτή την εβδομάδα θα μοιραστώ μαζί σας τις t
op μεθόδους γυμναστικής για όλα τα γούστα, αλλά και tips για το τι ρούχα θα ανακυκλώσουμε από την περσινή μας γκαρνταρόμπα για τη φετινή χρονιά.

 

Θα ξεκινήσω από τους κάποιες μεθόδου γυμναστικής των τελευταίων χρόνων, αναφέροντας τις θετικές επιδράσεις τους στο σώμα μας αλλά για σε ποιους σωματότυπους προτείνονται. Πάμε λοιπόν να τους δούμε:

 

 

Aqua Fitness – Για όσους δεν θέλουν ακόμα να αποχωριστούν το νερό

 

 

Τι είναι: Ομαδική γυμναστική μέσα σε πισίνα, υπό την καθοδήγηση γυμναστή. Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων με ειδικά όργανα, π.χ. aqua tonic, aqua step, χορογραφημένο ή όχι, π.χ. aqua aerobics, και επίσης να συνδυάζεται με κολύμβηση, εναλλακτικές μεθόδους άθλησης, π.χ. aqua yoga, aqua pilates.

 

Βασικό χαρακτηριστικό: Επειδή λόγω του νερού δεν υπάρχουν κραδασμοί και η άνωση διευκολύνει την επίπλευση, μπορούν να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας, επιπέδου φυσικής κατάστασης και κατάστασης υγείας, εκτός των ατόμων που πάσχουν από μολυσματική δερματική ασθένεια.

 

Τι πετυχαίνεις: Ολοκληρωμένη και συμμετρική εκγύμναση χωρίς καταπόνηση των αρθρώσεων, βελτίωση φυσικής κατάστασης, καρδιαγγειακά οφέλη, ελάττωση δυσκαμψιών, ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους.

 

Σου ταιριάζει αν: Θέτεις ως προτεραιότητα τα οφέλη υγείας, σου αρέσει να γυμνάζεσαι στο νερό ή αν έχεις πρόβλημα τραυματισμού ή/και είσαι υπέρβαρος.

 

 

TRΧ – Για όσους είναι μάχιμοι και έτοιμοι για σκληρή προπόνηση

 

 

Τι είναι: Είναι ένας τύπος άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξει ο ασκούμενος δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων και συντονισμό, αυξάνοντας την οστική μάζα και αποφεύγοντας κακώσεις και τραυματισμούς.

 

Βασικό χαρακτηριστικό: Σχεδιάστηκε αρχικά από έναν Αμερικανό πεζοναύτη ο οποίος ήθελε να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση ενώ βρισκόταν σε περιορισμένο χώρο. Πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές με τον οποίο μπορείτε να γυμνάσετε όλες τις μυϊκές σας ομάδες με μία άσκηση και ειδικά τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σας. Με πιο απλά λόγια, είναι ειδικά λάστιχα που κρέμονται από το ταβάνι του γυμναστηρίου και εσείς τραβάτε χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας.

 

Τι πετυχαίνεις: Σε ελάχιστο χρόνο ασκείσαι δουλεύοντας όλο το σώμα, εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα. Ασκώντας τη μέθοδο γυμναστικής TRX, βελτιώνεις το μυϊκό σου σύστημα, χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου για να ρυθμίσεις την ένταση της κάθε άσκησης και ενεργοποιείς τις περισσότερες μυϊκές σου ίνες εκτοξεύοντας τον μεταβολισμό σου στα ύψη.


Σου ταιριάζει αν: Θέλεις σε γρήγορο χρονικό διάστημα να δεις πραγματικό αποτέλεσμα και αν επιθυμείς να αναπτύξεις δύναμη, ισορροπία και ευλυγισία αποφεύγοντας τραυματισμούς και κακώσεις.

 

  

Cheerleading – Αυτό που κατάλαβες: Είναι αυτό που έβλεπες στις αμερικάνικες HighSchoolTeen ταινίες

 


Τι είναι: Η γυμναστική της ξανθιάς μαζορέτας με την κοντή φουστίτσα που τσιρίζει μέσα στα γήπεδα ξεκινάει «απλά» με ένα χορευτικό ζέσταμα, στη συνέχεια ακολουθούν αναπηδήσεις, κλωτσιές και περιστροφές.

 

Βασικό χαρακτηριστικό: Απαραίτητο ένα ζευγάρι μπλε με άσπρα pom-pom, σαν αυτό που έχει κάθε μαζορέτα που σέβεται τη θηλυκότητά της!

 

Τι πετυχαίνεις: Γυμνάζεσαι και δυναμώνεις όλα τα σημεία του σώματός σου με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο που σε κάνει να νιώθεις και πάλι μαθήτρια. Επίσης γυμνάζεσαι στους ρυθμούς εμψυχωτικής χορευτικής μουσικής.

 

Σου ταιριάζει αν: Θέλεις να δοκιμάσεις νέες εναλλακτικές και πολύ φρέσκιες μεθόδους γυμναστικής -και αν φυσικά θέλεις και πάλι να νιώσεις παιδί!

 

 

Pilates – H πιο διαδεδομένη και σχεδόν κλασική πια μέθοδος εκγύμνασης

 


Τι είναι: Είναι ένας συνδυασμός σωματικής και πνευματικής ενδυνάμωσης.

 

Βασικό χαρακτηριστικό: Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους γυμναστικής, με το Pilates δεν γυμνάζεις μεμονωμένα μέρη του σώματός σου, αλλά δυναμώνεις και αυξάνεις την ευλυγισία σε όλο σου το κορμί. Ακόμα και αν ήδη ακολουθείς κάποιο άλλο άθλημα, μπορείς να ξεκινήσεις συμπληρωματικά και το Pilates, το οποίο θα σε βοηθήσει να δεις πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου.

 

Τι πετυχαίνεις: Γυμνάζεσαι ολοκληρωμένα, μαθαίνεις καλύτερα τις ανάγκες του σώματός σου, αποκτάς ευλυγισία, αυξάνεις την ενεργητικότητά σου, αποκτάς σφριγηλό κορμί, καταπολεμάς το άγχος, αποκτάς καλύτερη αυτοσυγκέντρωση και αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τους σωματικούς πόνους και τραυματισμούς.

 

Σου ταιριάζει αν: Επιθυμείς να μάθεις και να αγαπήσεις το σώμα σου, να αναπτύξεις την ενεργητικότητά σου, να αποκτήσεις γραμμωμένο κορμί και αν θέλεις να χαλαρώσεις ψυχολογικά και σωματικά.

  

 


 

 

Ας περάσουμε όμως σε ένα άλλο θέμα: Παρακάτω θα σας πω ποια κομμάτια της ντουλάπας σας αξίζει να ανακυκλώσετε και να φορέσετε την ερχόμενη σεζόν και με τι θα τα συνδυάσετε ώστε να παραμείνετε in fashion.

 

 

 

 

Πρώτον, θα κρατήσετε και θα ξαναφορέσετε ασυζητητί το μαύρο σας δερμάτινο biker jacket. Όπως σας βόλεψε την περσινή χρονιά, αφού «πήγαινε» πραγματικά με σχεδόν όλα σας τα outfits -πρωινά και βραδινά-  έτσι και φέτος θα συνοδεύσει και θα ολοκληρώσει τα φθινοπωρινά και χειμερινά σας σύνολα. Είναι ένα passe-partout κομμάτι που συνδυάζεται με τζιν παντελόνια, με skinny jeans, με υφασμάτινα παντελόνια, φούστες, φορέματα, ακόμα και με κολάν.

 

 

 

 

To δεύτερο κομμάτι που δεν θα αποχωριστείτε είναι οι over-the-knee boots ή αλλιώς οι ψηλές πάνω-από-το-γόνατο μπότες. Αποτελούν το απόλυτο trend από τον περσινό χειμώνα και θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στις φετινές χειμερινές σας εμφανίσεις. Ταιριάζουν με φορέματα, φούστες, καλσόν κάθε πάχους (από 15 μέχρι και 50 ντενιέ) ακόμα και με…skinny jeans!

 

 

 

  

 

 

Το τρίτο και πιο άνετο -αλλά και εύχρηστο- κομμάτι της περσινής σας γκαρνταρόμπας που θα εντάξετε και στη φετινή είναι το crop top. Μπορεί να νομίζουν οι περισσότεροι ότι το φοράμε μόνο τους θερμούς μήνες του χρόνου, αλλά κάνουν λάθος. Και για του λόγου το αληθές, δείτε τι προτείνουν οι διεθνείς πασαρέλες για φέτος το χειμώνα και πάρτε ιδέες για το φετινό σας styling. Σε μάλλινη version το crop top θα φορεθεί πολύ φέτος και θα ολοκληρώσει τα πλούσια σε layers σύνολά σας.

  

Αυτά από εμένα. Τα λέμε ξανά σε μια εβδομάδα!

 

Σας φιλώ γλυκά,
Κατερίνα Καινούργιου

 

 

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

 

Θυμήσου εδώ όλα τα προηγούμενα blog posts.

DAILY NEWS

ΜΟΥΣΙΚΗ
03.04.2020 | 19:42
Άννα Μπουρμπά

ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΑ

Δείτε το εντυπωσιακό video clip για το νέο της τραγούδι «Η Εποχή Των Τεράτων»!

Η Άννα Μπουρμά, αυτή τη φορά μας παρουσιάζει ένα από τα πιο συγκλονιστικά τραγούδια που θα περιλαμβάνεται στη νέα δισκογραφική της δουλεία με τίτλο «Η Τέταρτη Εποχή».

Άση Μπήλιου RNew
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 19:03
|

ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

Οι αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου

Πώς θα είναι το τριήμερο για τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου;

νοσοκομείο κορονοϊός
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 18:21
|

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΣΤΟΥΣ 59 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά

Τους 59 έχουν φθάσει οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας. 

ΓΡΑΦΕΙYupiii
Παολίνα
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 18:00
|

ΠΑΟΛΙΝΑ

Η μοναχοκόρη της Πάολα γίνεται 17 ετών (pics)

Σε μια πολύ όμορφη νεαρή κοπέλα έχει εξελιχθεί η κόρη της Πάολα και του πρώην συζύγου της Φώτη Ζογλοπίτη, Παολίνα. 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Γενέθλια
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 17:30
|

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Πώς να οργανώσεις το τέλειο πάρτι για τους αγαπημένους σου

Πολλές από τις συνήθειές μας έχουν επηρεαστεί και επηρεάζονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και σίγουρα ένα από αυτά είναι τα γενέθλια.

ΓΡΑΦΕΙMadameFigaro
Γιάννης Κότσιρας
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 17:00
|

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή

Δύσκολες ώρες είναι οι τελευταίες για τον Γιάννη Κότσιρα αφού «έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του. 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Κατερίνα Ζαρίφη & Παύλο Σταματόπουλο
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 16:20
|

ΜΕΣΗΜΕΡΙ #YES

Φινάλε για Κατερίνα Ζαρίφη & Παύλο Σταματόπουλο! Δείτε όσα είπαν στην τελευταία τους εκπομπή

Αυλαία για το Μεσημέρι #Yes με τους Παύλο Σταματόπουλο και την Κατερίνα Ζαρίφη. 

Sergio Rossi
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 16:00
|

SERGIO ROSSI

Έφυγε από τη ζωή

Ο θρυλικός Ιταλός σχεδιαστής παπουτσιών, Sergio Rossi, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών από κορωνοϊό.

ΓΡΑΦΕΙMadameFigaro
Σάκης Τανιμανίδης
 
CELEBRITY NEWS
|
03.04.2020 | 16:00
|

ΣΑΚΗΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ

Αυτό είναι το νέο του look

Ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα έχουν πια ξεπεράσει εδώ και μερικές ημέρες τον κορονοϊό, παραμένουν ωστόσο κανονικά σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Ελένη Ράντου: Η καθημερινότητα και το σοκ λόγω του κορονοϊού
Ελένη Ράντου: Η καθημερινότητα και το σοκ λόγω του κορονοϊού
Μεσημέρι #Yes: Φινάλε για Κατερίνα Ζαρίφη και Παύλο Σταματόπουλο
Μεσημέρι #Yes: Φινάλε για Κατερίνα Ζαρίφη και Παύλο Σταματόπουλο
Ελένη Μενεγάκη: Αυτά είναι τα σχέδιά της για το Σαββατοκύριακο!
Ελένη Μενεγάκη: Αυτά είναι τα σχέδιά της για το Σαββατοκύριακο!

Κριός

21/03-19/04

Θα ήθελα να σε προτρέψω σήμερα να ασχοληθείς με ότι επιβεβαιωμένα ξέρεις πως σου προξενεί εσωτερική ηρεμία. Η αγκαλιά ενός/μιας φίλου ή συντρόφου; Η γυμναστική σου; Μια μεταμεσονύκτια βόλτα με το αμάξι στους δρόμους της πόλης; Κριέ, βάλε το θηρίο για ύπνο μήπως και βγει από τη σπηλιά του ο υπέροχος άνθρωπος που κρύβεις μέσα σου.

Ελληνίδες Influencers
 • Ελληνίδες Influencers

  Οι Ελληνίδες Influencers μας δείχνουν τα σπίτια τους

  Ποια αντικείμενα έχουν όλες οι fashionistas

 • Pull & Bear

  Pull & Bear

  Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή εμπνευσμένη από το La Casa de Papel

 • Miley Cyrus

  Miley Cyrus

  Κούρεψε μόνη της τις αφέλειές της

 • μάσκα μαλλιών

  Πώς να φτιάξω μάσκα μαλλιών;

  5 εύκολες συνταγές με φυσικά συστατικά

 • Ελληνίδες celebrities

  Star Style

  Αυτές οι Ελληνίδες celebrities έθεσαν τους κανόνες του athleisure πριν γίνει μεγάλη τάση

Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου
 • Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

  Πρόσεχε για να έχεις!

  Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

 • ζευγάρι, ύπνος

  Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

  Μήπως να το σκεφτείς σήμερα το βράδυ;

 • men

  Πόσο αληθινές είναι τελικά οι σχέσεις;

  10 αλήθειες που πονάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις του σήμερα

 • Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Όλα όσα οφείλεις να προσέξεις!

 • Spiedie

  Spiedie

  Το νοστιμότερο σάντουιτς που ακούς πρώτη φορά