Follow us

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13: «Η αγαπημένη μου μαμά και οι καλύτερες συνταγές της»

Το σημερινό μου post θέλω κατά κάποιο τρόπο να το αφιερώσω στη μαμά μου. Στις αμέτρητες υπέροχες στιγμές που έχω μοιραστεί μαζί της και φυσικά σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της, τη μαγειρική: Γιατί, χωρίς να θέλω να παινέψω το σπίτι μου, η μητέρα μου είναι μια καταπληκτική μαγείρισσα.

Κατερίνα Καινούργιου blog
Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13 - εικόνα 2

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13 - εικόνα 3

Θυμάμαι, παιδί, να φωνάζω ξαφνικά «μαμά, πεινάω» και, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε έτοιμο φαγητό, σε λίγα λεπτά εκείνη να έχει φτιάξει κάτι πεντανόστιμο. Και, μιας και είμαστε στα μέσα του Αυγούστου, θα σας παρουσιάσω δύο τέτοιες, πανεύκολες και ελαφριές συνταγές της. Δυο συνταγές που χρόνια τώρα τη θυμάμαι να φτιάχνει και να μας ξετρελαίνει.

Η παραδοσιακή στραπατσάδα

Εύκολη, γρήγορη, παραδοσιακή και πάνω από όλα απολαυστική

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13 - εικόνα 4

Υλικά:

4 αυγά

3 ντομάτες

5 κουταλιές ελαιόλαδο

Ελάχιστη ζάχαρη

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε και ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

Σε ένα τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Τις σκεπάζουμε 10 λεπτά να βράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι και μόλις φουσκώσουν προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθούν.

Όταν πήξει, η στραπατσάδα είναι έτοιμη.

Για το σερβίρισμα την προτείνω με λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα.

Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με τόνο

Πανεύκολη και δροσιστική

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13 - εικόνα 5

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες

1 κρεμμύδι μεγάλο

500gr μαγιονέζα

4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 κονσέρβες τόνο (σε νερό)

Εκτέλεση:

Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά για περίπου 10-12 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Έχουμε κόψει το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια (ροδελίτσες ψιλές και κομμένες σε κάθετα μικρά κομμάτια). Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αφού τα σουρώσουμε, και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμυδάκια, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και τον τόνο.

Ανακατεύουμε καλά.

Εάν θέλουμε, προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 13 - εικόνα 6

Σας περιμένω την επόμενη εβδομάδα με ένα post γεμάτο από τις καλοκαιρινές μου διακοπές!

Κατερίνα Καινούργιου

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

Θυμήσου ακόμη...

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 12: «Τελικά, τι λάθη κάνουμε και ξενερώνουν οι άντρες;»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 11: Οδηγός για επαγγελματικό καλοκαιρινό μακιγιάζ step by step!

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 10: «Η διατροφή μου & το πρόγραμμα που με βοήθησε να χάσω κιλά»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 9: «Αποκλειστικά, η νέα μου συλλογή ρούχων -και backstage πλάνα!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 8: «Οι καλοκαιρινές μου διακοπές: Τα απαραίτητα και αγαπημένα»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 7: «Το Δέστε Τους, όπως το έζησα. Ελάτε μαζί μου στα παρασκήνια!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 6: «Όλα τα μυστικά ομορφιάς μου και η συνταγή της… ευτυχίας!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 5: «Step by step: Τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά χτενίσματα!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 4: «Οι πιο καλοκαιρινές παιδικές μου φωτογραφίες και η νέα μου αγάπη»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 3:«Οι δικές μου στιγμές στο Δέστε Τους!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 2: «Οι τάσεις στα μαγιό και οι δικές μου προτάσεις -πάνω μου!»

Κατερίνα Καινούργιου Blog Post 1: Η πρώτη celebrity blogger του Yupiii είναι εδώ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα