Follow us

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας: Εντυπωσιακές ταχύτητες που προκαλούν ίλιγγο με στόχο το απόλυτο ρεκόρ

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας (1)

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας πάνω στη γη, σπάζοντας το φράγμα του ήχου, ανήκει στον Andy Green. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Βρετανός έσπασε τα χρονόμετρα, στις 15 Οκτωβρίου του 1997, με ένα όχημα της κατηγορίας C (Special Vehicles) που χρησιμοποιούσε αεριωθούμενο τούρμπο κινητήρα, παρόμοιο με αυτόν που έχουν τα αεροπλάνα. Τα όργανα καταγραφής σταμάτησαν στο εντυπωσιακό νούμερο των 763,035 μιλίων ανά ώρα (1.227,985 km/h). Οι κανόνες που κατοχυρώνουν ένα ρεκόρ έχουν θεσπιστεί από την Fédération Internationale de l'Automobile. Σύμφωνα με αυτούς, το όχημα θα πρέπει να κάνει δυο περάσματα, με αντίθετη φορά, σε μια οριοθετημένη διαδρομή και σε διάστημα μιας ώρας.

Η ταχύτητα αυτή μπορεί να μοιάζει εξωπραγματική, ωστόσο, κάποιοι φιλοδοξούν να την ξεπεράσουν, καταρρίπτοντας αυτό το ρεκόρ. Με όχημα το Bloodhound, αρχηγό τον Richard Noble και πιλότο τον Andy Green, δηλαδή τους ίδιους ανθρώπους που ηγήθηκαν της προηγούμενης επιτυχημένης προσπάθειας με το Thrust SSC, θα επιχειρήσουν μέσα στο 2016, στην έρημο του Καλαχάρι της Αφρικής να σπάσουν και με διαφορά μάλιστα το ρεκόρ, αγγίζοντας τα 1.000 μίλια ανά ώρα (1.609 km/h).

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει το COSMOTE VDSL, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας (1)

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας (2)

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας (3)

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα