Follow us

Η υψηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα στην ιστορία της F1: Το ρεκόρ που κρατάει από το 2004

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Η υψηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα στην ιστορία της F1

Στο άκουσμα του όρου “F1” το μυαλό μας πάει σε πολλά πράγματα. Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η αιχμή της τεχνολογίας σε 4 τροχούς και φυσικά η ταχύτητα. Την απόλυτη υψηλότερη ταχύτητα στην ευθεία έχει καταγραφεί από ένα μονοθέσιο της πρώην BAR Honda το οποίο είχε ένα V10 κινητήρα.

Το μονοθέσιο αυτό είχε τροποποιημένες πτέρυγες για την ελάχιστη αντίσταση του αέρα, και είχαν ταξιδέψει στο Bonneville των ΗΠΑ για να το δοκιμάσουν. Οδηγός τότε ήταν ο Alan van de Merve ο οποίος τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 400 km/h, φτάνοντας τα 400,454 km/h. Όλα αυτά βέβαια σε ειδικές συνθήκες, χωρίς να βρίσκεται το μονοθέσιο σε πίστα, αλλά σε μια μεγάλη λίμνη από αλάτι.

Σε αγωνιστικές συνθήκες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί έχουμε ένα γύρο, με άλλα μονοθέσια στην πίστα, και ο σκοπός είναι διαφορετικός από την επίτευξη ενός ρεκόρ. Παρόλα αυτά στο Ιταλικό GP που έγινε στον ναό της ταχύτητας, στην πίστα της Monza, o Juan Pablo Montoya με τον V10 κινητήρα της BMW που βρισκόταν στην πλάτη της Williams κατάφερε στα προκριματικά να κάνει τον ταχύτερο γύρο στην ιστορία της F1 με μέση ωριαία ταχύτητα που έφτασε τα 262,242 km/h. Σημειολογικά στον αγώνα εκείνο ο άλλος οδηγός της Williams BMW, Antonio Pizzonia, σημείωσε την μέχρι τότε υψηλότερη τελική ταχύτητα με 369,9 km/h, ενώ ένα χρόνο μετά το ρεκόρ πήγε στα χέρια του Juan Pablo Montoya με 372,6 km/h.

Εσύ θα μπορείς σίγουρα να απολάμβάνεις υψηλές τελικές εάν έχεις COSMOTE VDSL. Εάν όχι ... δεν ξέρεις τι χάνεις!

Είσαι λάτρης της ταχύτητας; Αν δεν έχεις δοκιμάσει το COSMOTE VDSL, δεν έχεις δει τίποτα. Aσύλληπτα γρήγορο internet, για να απολαμβάνεις τις πιο υψηλές ταχύτητες που φτάνουν έως 50Mbps!





Όλα τα παρασκήνια της F1 στο GoCar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα