Follow us

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη: Μετά την παγκόσμια παρουσίασή του στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, ήρθε η ώρα να το δει από κοντά και το κοινό της Ευρώπης

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (1)

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα του πρόσφατου Σαλονιού Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αποτέλεσε το νέο Ford GT, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής στα τέλη του 2016. Ξεχωρίζει η μοντέρνα σχεδίασή του, ωστόσο έχει κρατήσει αρκετά χαρακτηριστικά από το θρυλικό μοντέλο. Σύμφωνα με τη Ford, το νέο GT χαρακτηρίζεται ως ένα «υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων». Μπορεί η εξωτερική του εμφάνιση να μαγνητίζει σχεδόν όλα τα βλέμματα, αλλά –ταυτόχρονα- έχει μελετηθεί σε βάθος η αεροδυναμική του αμαξώματος, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή κάθετη δύναμη (downforce).

To 2θέσιο supercar διαθέτει ανθρακονημάτινο σκελετό και στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η ηλεκτρονικά ανοιγόμενη αεροτομή, η οποία ρυθμίζεται ανάλογα με τις οδηγικές...ορέξεις. Οι μηχανικοί της Ford έκαναν καλή δουλειά στο να μειώσουν το βάρος του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά κατασκευής και πετυχαίνοντας -ταυτόχρονα- εξαιρετική αναλογία κιλά ανά ίππο.

Όσον αφορά στην ιπποδύναμη του νέου Ford GT, το supercar εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V6 EcoBoost κινητήρα, ο οποίος αποδίδει πάνω από 600 ίππους. Ο ισχυρός κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο επιτυγχάνει «ακαριαίες αλλαγές». Το μηχανικό σύνολο μεταφέρει την ροπή στον πίσω άξονα, ο οποίος πατάει στην άσφαλτο μέσω των 20 ιντσών τροχών ελαφρού κράματος.

Περνώντας στην καμπίνα του μοντέλου, συναντάμε ένα τιμόνι «δανεισμένο» από τον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα από το χώρο της Formula 1. Η εργονομία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα μιας και επικρατεί το μινιμαλιστικό design, ενώ διαθέτει και το νέο σύστημα infotainment SYNC 3.

Το νέο Ford GT είναι ένα από τα 12 ισχυρά μοντέλα της φίρμας, που θα παρουσιαστούν έως το 2020 με κάποια από αυτά να είναι τα Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 και GT350R.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΩΡΑ. ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ GOCAR.

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (1)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (2)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (3)

banner

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (4)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (5)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (6)

banner

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (7)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (8)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (9)

banner

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (10)

Το νέο Ford GT σε πανευρωπαϊκή πρώτη (11)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα