Follow us

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους: Ντεμπούτο στο Παρίσι για τη νέα σπορ έκδοση του μικρού Opel

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (1)

Το πρωτοείδαμε στη Γενεύη σαν πρωτότυπο. Η σπορ έκδοση της οικογένειας ADAM κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού με 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα 150 ίππων, σπορ ανάρτηση, φρένα OPC με κόκκινες δαγκάνες, 18άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 225/35 R 18 και πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης. Το ADAM S θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από το Νοέμβριο με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2015.

Με ισχύ 150 ίππους και ροπή 220 Nm, ο 1.4 Turbo ECOTEC του ADAM S συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και επιταχύνει το μικρό Opel από τα 0 στα 100 km/h σε 8,5 sec και δίνει τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h. Εφοδιάζεται με τεχνολογία Start/Stop, πληροί ήδη τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 και καταναλώνει 6,4 λίτρα βενζίνης στα 100 km.

Και σπορ, και RednRoll

Η τολμηρή σχεδίαση του ADAM S τονίζεται από τα εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά διακοσμητικά μαρσπιέ και το εκτεταμένο κόψιμο του πίσω προφυλακτήρα. Συνολικά δέκα εξωτερικές αποχρώσεις και τέσσερις ακόμα συνδυασμοί οροφής διατίθενται, ενώ το σχέδιο οροφής Red ʼn‘ Roll αποτελεί αποκλειστικότητα για το μοντέλο. Η πίσω αεροτομή που δημιουργεί την απαραίτητη αεροδυναμική πίεση και το ειδικό λογότυπο ADAM S στις πίσω κολόνες ολοκληρώνουν την δυναμική εμφάνιση. Φυσικά, όσοι επιθυμούν μία ακόμα πιο ιδιαίτερη εμφάνιση μπορούν να εξατομικεύσουν την οροφή και το αμάξωμα με πρόσθετα ειδικά γραφικά ‘S’.

Στο εσωτερικό, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων εκδόσεων καθισμάτων, τρεις από τις οποίες διατίθενται αποκλειστικά για το ADAM S – όπως τα καθίσματα Recaro Performance σε Morrocana ή δέρμα nappa. Το σχεδιαστικό θέμα Red ʼn‘ Roll δίνει κι εδώ το παρών σε διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα με το προαιρετικό δερμάτινο πακέτο που περιλαμβάνει μαύρο και κόκκινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο με δερμάτινη επένδυση, ή κόκκινο και λευκό φωτισμό για το ταμπλό και τις πόρτες. Το πακέτο ολοκληρώνεται με μικρές λεπτομέρειες όπως τα ειδικά πατάκια ADAM S ή το κλειδί σε γκρι-μαύρη-κόκκινη σχεδίαση. Η προαιρετική επένδυση οροφής με σχεδίαση καρό σημαίας δημιουργεί μία πρόσθετη αγωνιστική πινελιά.

Επιπλέον, το ADAM S διαθέτει φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED, ηλεκτρονικό έλεγχο κλιματισμού και το βραβευμένο σύστημα IntelliLink που παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Αυτό το σύστημα infotainment είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS. Περιλαμβάνει συνδεσιμότητα USB και Bluetooth, audio streaming, επτά ηχεία και έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 7 ιντσών. Το ευφυές σύστημα IntelliLink της Opel προσφέρει πλοήγηση μέσω της εφαρμογής BringGo καθώς και Stitcher και TuneIn apps. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο σύστημα επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας φωνητικού ελέγχου SIRI EYES FREE.

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (1)

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (2)

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (3)

banner

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (4)

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (5)

Opel ADAM S 1.4 Turbo με 150 ίππους (6)

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα