Follow us

Formula 1 Student: 1.200 φοιτητές από 13 χώρες: Η SEAT χορηγός της Ισπανικής ομάδας από το ETSEIB

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Formula 1 Student: 1.200 φοιτητές από 13 χώρες

Συνολικά 51 ομάδες θα συναγωνιστούν στο φετινό διαγωνισμός Formula Student Spain που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Βαρκελώνης – Catalunya. Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.200 φοιτητές από 13 διαφορετικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία.

Η Formula Student, ο μεγαλύτερος Διεθνής Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1981 και ταξιδεύει σε διαφορετικές πίστες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, προσφέροντας στους νέους μηχανικούς την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους σε όλη τη διαδικασίας κατασκευής του οχήματος, ξεκινώντας από την σχεδίαση μέχρι τον αγώνα στην πίστα.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, οι ομάδες πρέπει να αποδεικνύουν την ποιότητα της εργασίας τους μέσα από θεωρητικές και δυναμικές δοκιμές, πριν από την μέτρηση της αντοχής του οχήματος στην πίστα. Οι κριτές του διαγωνισμού αξιολογούν την τεχνική ποιότητα του οχήματος, την καταλληλότητα και την πρωτοτυπία του σχεδιασμού του, καθώς και τη συνολική εμπορική βιωσιμότητά του.

Σε αυτό το πνεύμα, η SEAT είναι ο κύριος χορηγός του θεσμού Formula Student Ισπανίας από τον πρώτο χρόνο και άμεσα συνεργαζόμενη με τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (ETSEIB) για την ανάπτυξη ενός πλήρους ηλεκτρικού οχήματος. Συνολικά 32 φοιτητές από την Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (ETSEIB) του Πολυτεχνείου της Καταλονίας (UPC) εργάστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2013 πάνω στο μονοθέσιο αγωνιστικό τους αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Ο καθηγητής Francesc Roure, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του προγράμματος Formula Student του UPC, εξηγεί: «Οι φοιτητές ξεκινούν με ένα λευκό χαρτί, που όχι μόνο θα πρέπει να αναφέρουν τις βασικές τεχνικές πτυχές, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουν ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο και να αναζητήσουν την πηγή χρηματοδότησης τους προκειμένου να το υλοποιήσουν. Ο διαγωνισμός αποτελείται από τον σχεδιασμό ενός πρωτότυπου που μπορεί στη συνέχεια να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει αποδεδειγμένα κατά την διάρκεια του αγώνα».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα