Follow us

Σοκ: Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ ελέγχεται για μαϊμού υποκυβισμό: ΣΔΟΕ κι Εσωτερικές Υποθέσεις ερευνούν την καταγγελία

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Σοκ: Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ ελέγχεται για μαϊμού υποκυβισμό
Μετά την απίστευτη ιστορία του πρώην Υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί τo SUV του με πλαστές πινακίδεςαφού οι κανονικές του είχαν κατατεθεί στην εφορία, άλλο ένα περιστατικό αυθαιρεσίας αποκαλύφθηκε αυτή το φορά από το ΣΔΟΕ. Έπειτα από καταγγελία ελέγχεται από το ΣΔΟΕ η ακρίβεια της δήλωσης υποκυβισμού που υπέβαλε υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. που κατέχει εξ ημισείας με τη σύζυγό του ένα δίλιτρο IX. Το συγκεκριμένο ΙΧ δηλώθηκε ως 1.800 κ.εκ. προκειμένου να γλιτώσει ο ενδιαφερόμενος το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και να έχει τις σχετικές ελαφρύνσεις σε τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, ασφάλιστρα κλπ. Αναμένεται να πέσει φως σε ολόκληρη την εμπλεκόμενη αλυσίδα, καθώς για τον υποκυβισμό απαιτείται βεβαίωση ΚΤΕΟ και οι δηλώσεις των μηχανικών και διεκπεραιωτών που ανέλαβαν τη διαδικασία. Το θέμα αποκάλυψε σε ρεπορτάζ η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση του Έβρου.
Το όφελος για τον ιδιοκτήτη ενός δίλιτρου που πραγματοποιεί εικονική αλλαγή κινητήρα από τα Τέλη Κυκλοφορίας και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης ανέρχεται σε 835 ευρώ. Παράλληλα το τεκμήριο μειώνεται κατά 2.400 ευρώ και πληρώνει περίπου 200 ευρώ λιγότερα ασφάλιστρα ετησίως ενώ αυξάνεται και η μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σε σχέση με τα αντίστοιχα δίλιτρα.

Ήδη από τις αρχές της χρονιάς το ΣΔΟΕ εξετάζει μία σειρά φακέλων που υποβλήθηκαν σε διεύθυνση Μεταφορών της Τρίπολης και αφορά μαϊμού υποκυβισμούς από κύκλωμα με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα. Το ΣΔΟΕ έχει αναλάβει να ελέγξει όλες τις υποθέσεις υποκυβισμού που έχουν υποβληθεί στην Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα