Follow us

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video): Η κορυφαία Limited Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες, χωρίς κλιματισμό και σύστημα πολυμέσων

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (1)

Σε μία σειρά αναβαθμίσεων στο καυτό της hatchback προχώρησε η Honda. Πέρα από τις αισθητικές και ουσιαστικές επεμβάσεις που έκανε στο Type R για το 2020, λανσάρει δύο νέες εκδόσεις του κορυφαίου Civic. Πρόκειται για την περιορισμένης παραγωγής – μόλις 100 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν για την Ευρώπη – Limited Edition και την Sport Line.

Τo Civic Type R Limited Edition αποτελεί την πιο ακραία έκδοση του σπορ μοντέλου, με προσανατολισμό πέρα από τους δημόσιους δρόμους και τις πίστες. Κινητήρας είναι ο γνωστός 2.0 VTEC Turbo με τους 320 ίππους και τα 400Nm ροπής. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 5,7 sec. Οι πωλήσεις του Type R Limited Edition στην Ευρώπη θα αρχίσουν το καλοκαίρι, σε τιμές που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video)

Η ειδική έκδοση ξεχωρίζει αισθητικά, είναι πιο ελαφριά, έχει πιο λιτό εσωτερικό και πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Οι τροχοί ελαφρού κράματος 20’’ της BBS πατούν σε ελαστικά Michelin Cup, συνδυασμός που αποδίδει τα μέγιστα στην άριστη άσφαλτο της πίστας. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στα αμορτισέρ, ενώ έχει επαναρυθμιστεί το σύστημα διεύθυνσης για ακόμη καλύτερη αίσθηση. Το Civic Type R Limited Edition είναι διαθέσιμο και στην αποκλειστική διχρωμία κίτρινου-μαύρου.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ κόκκινα καθίσματα, το τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα και ο λεβιές του κιβωτίου σε σχήμα σταγόνας. Μία πλακέτα στη βάση της κεντρικής κονσόλας αριθμεί το κάθε ένα από τα 100 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν.

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) - εικόνα 2

Για λόγους εξοικονόμησης βάρους έχουν αφαιρεθεί από σύστημα πολυμέσων και ο κλιματισμός, όπως επίσης και ηχομονωτικά υλικά στην οροφή και σε άλλα σημεία του αμαξώματος. Συνολικά η Limited Edition είναι κατά 47 kg ελαφρύτερη από τη συμβατική έκδοση του Type R. Παραμένουν πάντως τα πίσω καθίσματα και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, Honda Sensing.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ CIVIC TYPE R

Το Type R Sport Line απευθύνεται σε όσους επιζητούν μία πιο διακριτική εμφάνιση για το σπορ Civic τους. Με μικρότερη πίσω αεροτομή, τροχούς 19 ιντσών, πιο αποτελεσματικά ηχομονωτικά υλικά και μαύρο εσωτερικό με κόκκινες ραφές. Εδώ υπάρχει κανονικά το σύστημα πολυμέσων, με οθόνη 7 ιντσών. Οι πωλήσεις του αρχίζουν την άνοιξη, με ενδεικτική τιμή στη Γερμανία τα 41.490 ευρώ.

Δίπλα στο Limited Edition και το Sport Line, όλη η οικογένεια του Civic Type R ανανεώθηκε για το 2020, με νέα σχεδίαση στον εμπρός προφυλακτήρα, στους προβολείς ομίχλης και τα full LED φώτα, καθώς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Η Honda αναφέρει ότι έχει επαναρυθμιστεί η ανάρτηση, τόσο για πιο άμεση αντίδραση στις εντολές του οδηγού όσο και για μεγαλύτερη άνεση, όπως επίσης το σύστημα πέδησης. Παράλληλα, το Active Sound Control χρησιμοποιεί τα ηχεία για να μεταβάλει τον ήχο που φθάνει στα αυτιά οδηγού και επιβατών ανάλογα με το επιλεγέν πρόγραμμα οδήγησης (Sport, +R, Comfort).

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) - εικόνα 3

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (1)

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (2)

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (3)

banner

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (4)

Νέες εκδόσεις για το Civic Type R (video) (5)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα