Follow us

Αυτόνομα οχήματα: Πες την άποψή σου!: Λάβε μέρος στην έρευνα για την αποδοχή των αυτόνομων οχημάτων από το κοινό

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Αυτόνομα οχήματα: Πες την άποψή σου!

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα, με συστήματα όπως το ρυθμιζόμενο cruise control και η διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, μας βάζουν σιγά-σιγά στο πνεύμα της αυτόνομης οδήγησης. Στο μέλλον δεν θα είναι αυτόνομα μόνο τα επιβατικά οχήματα, αλλά επίσης τα τρένα, τα πλοία, ακόμη και τα αεροπλάνα.

Το Drive2ΤheFuture είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο, στο οποίο συμμετέχει εκ μέρους της Ελλάδας το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ). Σκοπός του έργου είναι να προετοιμάσει τους «οδηγούς», τους μετακινούμενους και διαχειριστές στόλων οχημάτων του μέλλοντος ώστε να αποδεχτούν και να χρησιμοποιήσουν συνδεδεμένα, συνεργατικά και αυτοματοποιημένα μέσα μεταφοράς, καθώς και τη βιομηχανία αυτών των τεχνολογιών ώστε να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Το Drive2ΤheFuture ζητά την άποψή σας, σχετικά με την αποδοχή των αυτοματοποιημένων οχημάτων για διαφορετικούς τρόπους και μέσα μεταφοράς.

Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να λάβετε μέρος στην έρευνα:

https://www.soscisurvey.de/drive2thefuture_gr/

Η έρευνα είναι δομημένη σε τέσσερα τμήματα που αντιστοιχούν στους 4 τομείς μεταφορών (αεροπορικές, θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές). Kάθε τμήμα ξεκινά με μια απλή περιγραφή των επιπέδων αυτοματοποίησης οχημάτων για το εκάστοτε μέσο μεταφοράς, με απλά επεξηγηματικά παραδείγματα και μια σύντομη λίστα ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Δεν θα χρειαστείτε περισσότερο από 10-15 λεπτά για να απαντήσετε στις ερωτήσεις, ενώ μπορείτε να διακόψετε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις. Η άποψή σας ως χρήστης των μέσω μεταφοράς είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο!

Όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα είναι ανώνυμες και θα θεωρηθούν από τους ερευνητές ως εμπιστευτικές. Τα δημογραφικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για στατιστικούς λόγους και δεν θα δημοσιευτούν ούτε θα χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, εκτός από την προαναφερθείσα στατιστική ανάλυση.

Όλα τα δεδομένα θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται μόνο για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας, σύμφωνα με τις δεοντολογικές απαιτήσεις που έχουν οριστεί στο έργο.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο σε 18 γλώσσες και μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.drive2thefuture.eu/dissemination/presentations-publications-and-papers/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα