Follow us

Η Tyφoon MotoRacing ετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent VI: Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση του τρίτου μοντέλου της και αρχίζει η διαδικασία κατασκευής του

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Η Tyφoon MotoRacing ετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό MotoStudent VI

Στις 14-18 Οκτωβρίου 2020 θα διεξαχθεί στην Ισπανία ο παγκόσμιος διαγωνισμός MotoStudent VI και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η περίοδος της κατασκευής του.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα «Κέρβερος». Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B, το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διοργανωτής του διαγωνισμού σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN.

Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι.

Η Τyφοοn MotoRacing εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent από το 2014 αποτελώντας την πρώτη ελληνική συμμετοχή τότε. Ο διαγωνισμός MotoStudent πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και συμμετέχουν πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο με στόχο να σχεδιάσουν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα τύπου Moto3, ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από τον διαγωνισμό. Το όχημα κάθε ομάδας υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους επαγγελματικού επιπέδου κι έπειτα συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα (όπως acceleration, gymkhana, braking test), συλλέγοντας βαθμούς και διεκδικώντας μία υψηλή θέση στη γενική κατάταξη.

Το 2016 έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό με το πρώτο της μοντέλο, που ονομάζεται “Tyφ-One”, όπου αγωνίστηκε στην πίστα του MotoStudent IV στην κατηγορία βενζινοκίνητων. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς κατέκτησε τη 2η θέση στο Business Plan και την 9η στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 36 συμμετοχές. Στη δεύτερη συμμετοχή παρουσιάστηκε μια πιο ευέλικτη, ταχύτερη κι ελαφρύτερη μοτοσικλέτα, η Χίμαιρα. Στις 3-7 Οκτωβρίου του 2018 η Χίμαιρα αγωνίστηκε στο MotoStudent V κατακτώντας στην τελική κατάταξη, μεταξύ 45 συμμετοχών, την 7η θέση! Επιπλέον, η ομάδα σημείωσε αρκετές ακόμη επιτυχίες αφού κατέκτησε δύο από τα τρία έπαθλα του θεωρητικού τμήματος του διαγωνισμού MS1: “Best Design” και “Best Technological Innovation”. Παράλληλα, διακρίθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι κατακτώντας την 1η θέση στο acceleration, την 1η θέση στο mechanical test, την 5η θέση στο brake test και πέτυχε την 5η καλύτερη τελική ταχύτητα.

Έκτοτε συστάθηκε η νέα γενιά της ομάδας με σκοπό να εξελίξει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτότυπο που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό MotoStudent VI, το 2020.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα