Follow us

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό!: H BMW Μ2 αποτέλεσε τον καμβά του γνωστού καλλιτέχνη Futura 2000, ο οποίος δημιούργησε τρία μοναδικά σχέδια στο αμάξωμα του γερμανικού κουπέ

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (1)

H BMW παραδοσιακά είχε μία ιδιαίτερη σχέση με την τέχνη, προσφέροντας ειδικές εκδόσεις με… καλλιτεχνική διάθεση. Όλα ξεκίνησαν το 1975, όταν η γερμανική εταιρία είχε παρουσιάσει την αγωνιστική 3.0 CSL στα χρώματα που είχε επιμεληθεί ο γλύπτης Alexander Calder, με τα οποία μάλιστα το αυτοκίνητο αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο μουσείο της BMW στο Μόναχο φιλοξενούνται 19 αντίστοιχα αυτοκίνητα, που ουσιαστικά αποτελούν έργο καλλιτεχνών. Σήμερα, οι ειδικές εκδόσεις της BMW M2 Competition δεν ανήκουν στην επίσημη κατηγορία των BMW Art Cars, αλλά σίγουρα αποτελούν ξεχωριστές δημιουργίες.

Ο γνωστός καλλιτέχνης «Futura 2000», Leonard Hilton McGurr, ένωσε τις δυνάμεις του με την BMW και παρουσίασαν τρεις εκδόσεις της M2 Competition που έχουν βαφτεί στο χέρι. Ο Futura 2000 θεωρείτε πρωτοπόρος στο γκράφιτι και έγινε παγκοσμίως γνωστός τη δεκαετία του ’80. Η ριζοσπαστική αντίληψη και οι δημιουργίες του στους δρόμους των πόλεων του επέτρεψαν να ξεχωρίσει και ουσιαστικά ξεκίνησε ένα ολόκληρο ρεύμα μαζί με τους Jean-Michael Basquiat, Keith Haring, Dondi White και Rammellzee.
BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό!

Εκτός τις τρεις συγκριμένες Μ2 δια χειρός του διάσημου καλλιτέχνη, η BMW θα παράγει και 500 αντίτυπα της Competition που θα φέρουν την υπογραφή του διάσημου ζωγράφου. Η συγκεκριμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής θα διακρίνεται από τις ζάντες 19 ιντσών σε μαύρο χρώμα, αλλά και από διακριτικά σχέδια εμπρός και πίσω, όπως και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, διαφορές εντοπίζονται στην κεντρική κονσόλα, το οποίο και έχει διαφορετική σχεδίαση έμπνευσης του Futura 2000. Καινούργια είναι και τα μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό, ενώ έχει γίνει χρήση αλκαντάρα εκτός από τα καθίσματα και στο τιμόνι, αλλά και τον επιλογέα ταχυτήτων. Όσον αφορά το κόστος κτήσης, αυτό ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβή από την απλή έκδοση της M2 Competition.

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (1)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (2)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (3)

banner

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (4)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (5)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (6)

banner

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (7)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (8)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (9)

banner

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (10)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (11)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (12)

banner

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (13)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (14)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (15)

banner

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (16)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (17)

BMW M2 Competition με στιλ… καλλιτεχνικό! (18)

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα