Follow us

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020: Η τελική 10άδα: Πολυσυλλεκτική η τελική δεκάδα των υποψήφιων μοντέλων για τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς, σε ό,τι έχει να κάνει με το αμάξωμα, την τεχνολογία και τη χώρα προέλευσης

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020: Η τελική 10άδα

Οι δημοσιογράφοι του World Car Awards, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Μιχάλης Γεωργιάδης, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο της ψηφοφορίας. Η τελική 10άδα χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα σε ό,τι έχει να κάνει με την κατηγορία, τη χώρα προέλευσης και την τεχνολογία του συστήματος κίνησης.

Συγκεκριμένα, στην τελική ευθεία μπήκαν τα εξής μοντέλα:

Mazda 3

Mazda CX-30

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz GLB

Range Rover Evoque

Kia Soul EV

Volkswagen T-Cross

Volkswagen Golf

Kia Telluride

Hyundai Sonata


Αφήνοντας εκτός τα Kia Telluride και Hyundai Sonata που δεν έρχονται στην Ευρώπη, και τη Mercedes-Benz GLB που δεν έχει ακόμη λανσαριστεί και δεν την έχουμε οδηγήσει, σοβαρή υποψηφιότητα φαίνεται να βάζει το διαχρονικά πετυχημένο σε όλες τις αγορές VW Golf, τα δύο μοντέλα της Mazda που έχουν να επιδείξουν κορυφαία ποιότητα, τεχνολογία ασφάλειας και καινοτομίες στον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Και βέβαια, το Kia Soul EV. Ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον «πραγματικό κόσμο», το οποίο δείχνει τον πολύ προχωρημένο βαθμό ετοιμότητας της Kia για την ηλεκτροκίνηση.

Χωρίς να ξεγράφουμε από την εξίσωση την Mercedes-Benz CLA και το Range Rover Evoque, καθώς πρόκειται για δύο εξαιρετικά στην κατηγορία τους αυτοκίνητα, θα λέγαμε ότι δεν είναι σε θέση φαβορί. Υπηρετούν μεν σε υψηλό επίπεδο τις αξίες των αντίστοιχων brands και αποτελούν κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία τους, με δεδομένη την ποιότητα, την τεχνολογία, την ασφάλεια και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Αλλά σε μια κατηγορία τιμής που αυτά θεωρούνται δεδομένα και είναι στόχοι ευκολότερο να επιτευχθούν.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι μάχες και στις επιμέρους κατηγορίες, όπου οι υποψηφιότητες είναι οι εξής:

2020 World Luxury Car

BMW X5

BMW X7

Mercedes-Benz EQC

Porsche 911

Porsche Taycan

2020 World Performance Car

BMW M8

Porsche 718 Spyder / Cayman GT4

Porsche 911

Porsche Taycan

Toyota GR Supra

2020 World Urban Car

Kia Soul EV

Mini Cooper SE Electric

Peugeot 208

Renault Clio

Volkswagen T-Cross

Για το βραβείο σχεδιασμού 2020 World Car Design of the Year η επιλογή είναι πραγματικά δύσκολη, καθώς και τα πέντε είναι υπέροχα:

Alpine A110 S

Mazda CX-30

Mazda 3

Peugeot 208

Porsche Taycan

Ο δρόμος για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020 συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί θα ανακοινωθέι η τελική 3άδα, τόσο για το World COTY όσο και για κάθε μία από τις επιμέρους κατηγορίεςΗ τελική βράβευση θα γίνει τον Απρίλιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα