Follow us

Σύγχρονες πόλεις: Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο: Στην εκδήλωση με αντικείμενο τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας τονίσθηκαν οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στις ελληνικές πόλεις

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Σύγχρονες πόλεις: Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο

Με τη συμμετοχή στελεχών από υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και επιστημόνων διεξήχθη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η διήμερη εκδήλωση για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τονίσθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών και αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, ώστε οι πόλεις μας να καταστούν βιώσιμες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους, αλλά ταυτόχρονα φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση έργων υποδομών για καλύτερη ζωή στις πόλεις. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου, των γραμμών του Μετρό αλλά και των 39 αεροδρομίων της χώρας. Σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι η παράδοση προς χρήση θα γίνει στις αρχές του 2023 και ότι εντός του ίδιου έτους θα ολοκληρωθεί και η επέκταση προς την Καλαμαριά.

Σύγχρονες πόλεις: Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο

«Η κρίση των τελευταίων ετών απέδειξε ότι η αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας είναι η απουσία ξεκάθαρης κατεύθυνσης για το παραγωγικό σχέδιο της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, τόνισε ότι απαραίτητο στοιχείο των ΣΒΑΚ είναι η προώθηση της «προσβάσιμης αλυσίδας» μετακίνησης, η δημιουργία ολοκληρωμένων δικτύων «ήπιας μετακίνησης» σε κάθε δήμο, και όχι αποσπασματικά, ο συσχετισμός των χρήσεων γης με τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό και η προώθηση των αστικών αναπλάσεωνςσυμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κεντρικό θέμα «Προκλήσεις ΣΒΑΚ στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο».

«Έξυπνη πόλη είναι η ανθρώπινη πόλη, που προνοεί και είναι ασφαλής για τους ποδηλάτες», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο του ποδηλάτου σε μία σύγχρονη πόλη αλλά και στην ανάγκη υποδομών για τα ΑμεΑ.

Σύγχρονες πόλεις: Λιγότερο αυτοκίνητο, περισσότερο ποδήλατο - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

5X5 | Έρχεται το βράδυ της Κυριακής με τη Νόνη Δούνια και τον Δημήτρη Σταρόβα

Παίζουν για φιλανθρωπικό σκοπό, στηρίζοντας το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Δεσμός" και συγκεκριμένα το πρόγραμμα "Δεσμός για τα σχολεία", που φέτος επικεντρώνει τις δράσεις του στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία και στα σχολεία της περιοχής.

18 Απρ 2024 07:00