Follow us

Πόσο κοστίζει η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;: Η κοινοπραξία Ionity ανακοίνωσε τις νέες τιμές στους σταθμούς φόρτισης, στο ευρωπαϊκό έδαφος

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Πόσο κοστίζει η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Με περισσότερους από 200 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, η Ionity έχει ένα ανεπτυγμένο δίκτυο για EV στους αυτοκινητοδρόμους 20 χωρών, με δυνατότητα ταχυφόρτισης έως 350 kW. Μάλιστα μέχρι τα τέλη του 2020 το δίκτυο αναμένεται να διπλασιαστεί στους 400 σταθμούς, με μέσο όρο 6 θέσεων ανά σταθμό και προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Η Ionity, κοινοπραξία των Ομίλων BMW, Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, ανακοίνωσε τη νέα της τιμολογιακή πολιτική, με ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Για όσους δεν χρησιμοποιούν συχνά τους αυτοκινητοδρόμους και δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με κάποιον πάροχο MSP (Mobility Service Providers), όπως το Audi e-tron Charging Service, το Mercedes me Charge, το BMW ChargeNow, το Porsche Charging Service και το Volkswagen WeCharge, το δίκτυο Ionity είναι διαθέσιμο με χρέωση ανά kWh.

Η χρέωση ορίζεται στο 0,79 ευρώ ανά kWh, χωρίς να περιλαμβάνει πιθανές εκπτώσεις, π.χ. από κρατικές επιδοτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι για να φορτιστεί π.χ. πλήρως η μπαταρία 50 kWh του Opel Corsa-e και του Peugeot e-208 το κόστος ανέρχεται σε 39,5 ευρώ για αυτονομία περίπου 300 km. Ποσό σημαντικά υψηλό, αν δεν υπάρξει κάποια επιδότηση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην Ελλάδα, σε ορισμένους ταχυφορτιστές στους αυτοκινητοδρόμους, η χρέωση γίνεται ανά λεπτό της ώρας (0,25 ευρώ ανά λεπτό, δηλαδή 15 ευρώ την ώρα, +2,5 ευρώ πάγιο, τελική τιμή 17,5 ευρώ την ώρα).

ΤΑΞΙΔΕYΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ AUDI E-TRON

Πόσο κοστίζει η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα