Follow us

GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, νέα γκάφα από τη Ferrari: Τρίτη φετινή νίκη για τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, νέα γκάφα από τη Ferrari

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα, ο Max Verstappen πανηγύρισε τη νίκη στην πίστα του Interlagos. Ο 22χρονος Ολλανδός είχε το πιο γρήγορο μονοθέσιο στο βραζιλιάνικο Grand Prix και έφθασε δίκαια στην 8η νίκη στην καριέρα του στη Formula 1 και 3η φετινή. Ο Pierre Gasly (Toro Rosso) τερμάτισε δεύτερος, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο. Τρίτος τελικά ήταν ο Carlos Sainz, καθώς ο Lewis Hamilton δέχτηκε ποινή 5 δλ. για επαφή με τον Alexander Albon λίγο πριν το τέλος.

Σε ένα ακόμη αρνητικό συμβάν για την Ferrari, οι Sebastian Vettel και Charles Leclerc είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο.

GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, νέα γκάφα από τη Ferrari

Αναλυτικά όσα έγιναν στον αγώνα:

Στην εκκίνηση έφυγε καλά ο Verstappen, ενώ ο Hamilton κατάφερε να περάσει τον Vettel. Ο Leclerc κέρδισε αρκετές θέσεις στους πρώτους γύρους και στον 7ο είχε ανέβει στην 7η θέση, με τελευταία προσπέραση αυτή επί του Raikkonen. Στη συνέχεια ο νεαρός Μονεγάσκος πέρασε και τον Gasly, όμως η διαφορά του από τον 5ο Albon ήταν στα 2 δλ.

Την ίδια ώρα η διαφορά του Verstappen από τον Hamilton ήταν πάνω από 2 δλ, ενώ αντίστοιχη ήταν η απόσταση του Vettel από τον Βρετανό. Στη συνέχεια πάντως ο Hamilton άρχισε να αυξάνει την απόστασή του από τον Vettel (στα 5 δλ στον 20ό γύρο).

Στον 21ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας μαλακή γόμα. Ο οδηγός της Mercedes-AMG επέστρεψε στην πίστα στην 6η θέση, πίσω από τον Leclerc. Ακολούθησε στον επόμενο γύρο ο Verstappen (επίσης μαλακή γόμα), όμως βγήκε στην πίστα πίσω από τον Hamilton. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και οι δύο πέρασαν τον Leclerc και αμέσως μετά ο Verstappen πέρασε τον Hamilton. Ο Ολλανδός ήταν πλέον στην 3η θέση (πίσω από τους Vettel – Bottas που δεν είχαν κάνει pit stop), με τον Hamilton 4ο.

Το pit stop του Vettel έγινε στον 26ο γύρο, με τους μηχανικούς της Ferrari να τοποθετούν στο μονοθέσιό του ελαστικά μέσης γόμας. Στον επόμενο γύρο πραγματοποίησε pit stop ο Bottas, με την επιλογή της Mercedes-AMG να είναι ελαστικά σκληρής γόμας. Η κατάταξη στον 28ο γύρο ήταν Verstappen-Hamilton-Leclerc-Vettel-Bottas-Albon.

Ταχύτερος από τον team mate του, ο Vettel πέρασε τον Leclerc, με τον Μονεγάσκο να κάνει pit stop στη συνέχεια για σκληρή γόμα (ήταν πλέον 6ος).

Η Mercedes-AMG έβαλε και τους δύο οδηγούς της για δεύτερη φορά στα pits για ελαστικά και συγκεκριμένα για μέσης γόμας. Η Red Bull Racing απάντησε, με τον Verstappen να βάζει μέση γόμα στον 45ο γύρο (όλοι είχαν πλέον μέση γόμα, εκτός από τον Leclerc που είχε σκληρή).

Προσωρινά, επικεφαλής του αγώνα τέθηκε ο Vettel, με τους Verstappen και Hamilton να ακολουθούν. Ο Γερμανός έκανε το δεύτερο pit stop του στον 50ό γύρο (ελαστικά μαλακής γόμας για το τελευταίο stint) και επέστρεψε στην πίστα στην 4η θέση, μπροστά από τον Leclerc. Μετά το pit stop του Albon, η κατάταξη ήταν Verstappen-Hamilton-Vettel-Leclerc-Bottas. Καθώς η μάχη του Φινλανδού με τον Leclerc ήταν σε πλήρη εξέλιξη, ο κινητήρας της Mercedes-AMG άρχισε να βγάζει καπνούς και ο Bottas εγκατέλειψε στον 53ο γύρο.

Οι αγωνοδίκες έβγαλαν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 54ο γύρο και στην Red Bull αποφάσισαν να βάλουν ελαστικά μαλακής γόμας στον Verstappen. Αντίθετα, στην Mercedes-AMG κράτησαν στην πίστα τον Hamilton με την μέση γόμα. Pit stop έκανε και ο Leclerc, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα στην 5η θέση, πίσω από τον Albon.

Όταν το safety car αποχώρησε στον 59ο γύρο, ο Verstappen πέρασε αμέσως τον Hamilton και ο Albon τον Vettel. Καθώς μπροστά ο Vertappen είχε απομακρυνθεί, ο Albon πλησίασε τον Hamilton, ενώ άντεξε στην πίεση του Vettel.

Στον 66ο γύρο, οι οδηγοί της Ferrari «πυροβόλησαν» για μία ακόμη φορά τα πόδια τους. Vettel και Laclerc είχαν επαφή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο. Το safety car βγήκε ξανά στην πίστα, με τον Hamilton να μπαίνει στα pits για αλλαγή ελαστικών και να υποχωρεί στην 4η θέση, πίσω από τους Albon και Gasly.

GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, νέα γκάφα από τη Ferrari - εικόνα 2
Το αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε στον προτελευταίο γύρο. Ο Hamilton πέρασε αμέσως τον Gasly και πλέον κυνηγούσε τον Albon για τη δεύτερη θέση. Οι δύο τους είχαν επαφή, ο μεν Albon έπεσε στην ουρά του αγώνα, ο δε Hamilton είδε τον Gasly να τον περνάει. Τελικά ο Γάλλος άντεξε στην πίεση του παγκόσμιου πρωταθλητή και τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον νικητή Verstappen. Μετά το τέλος του αγώνα οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή 5 δλ. στον Hamilton για το συμβάν, με αποτέλεσμα η 3η θέση να πάει στον Carlos Sainz.

Η αυλαία της σεζόν θα πέσει την 1η Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

GP Βραζιλίας 2019: Νίκη για τον Verstappen, νέα γκάφα από τη Ferrari - εικόνα 3



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα