Follow us

Ανάκληση Ford Raptor: Πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος στα οχήματα Ford Ranger

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Ανάκληση Ford Raptor

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενημερώνει για πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος στα οχήματα Ford Ranger.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 12.749 οχήματα, που παρήχθησαν από 02/02/2004 μέχρι 17/10/2011. Σύμφωνα µε τον κατασκευαστή, το υλικό του πυροκροτητή για το αεριογόνο των αερόσακων Takata, που τοποθετούνται σε ορισμένα οχήματα Ranger, µπορεί µε την πάροδο του χρόνου να αλλοιωθεί.

Αυτό το πιθανό σύμπτωµα θα μπορούσε να αυξήσει υπερβολικά την εσωτερική πίεση κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί ρήξη του σώματος του πυροκροτητή και εισχώρηση μεταλλικών θραυσμάτων στο χώρο των επιβατών, µε πιθανό σοβαρό τραυματισµό ή θάνατο.

Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενηµέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχηµάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθµισης ενός ή περισσότερων πυροκροτητών αερόσακων, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Ford.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα