Follow us

«Η απουσία των υποδομών καθυστερεί το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση»: Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος μιλά στο GOCAR για τις αλλαγές στην αγορά των καυσίμων

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
«Η απουσία των υποδομών καθυστερεί το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση»

Τη μετάβαση στη νέα εποχή των μετακινήσεων, με χρήση είτε εναλλακτικών καυσίμων (υγραέριο, φυσικό αέριο) είτε ηλεκτρικής ενέργειας παρακολουθούν στενά οι εταιρείες πετρελαιοειδών στη χώρα μας. Ήδη ορισμένες επενδύουν στο δίκτυο φυσικού αερίου (CNG), ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει οι πρώτοι ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πρατήρια κατά μήκος των εθνικών οδών.

Ο Γιάννης Αληγιζάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΙΛ, μίλησε στο GOCAR για τις αλλαγές στην αγορά καυσίμων.

«Το δεδομένο είναι ότι η αγορά θα αλλάξει εντελώς. Ο ενεργειακός σχεδιασμός της ΕΕ ουσιαστικά επιβάλλει την αλλαγή της αγοράς, όπως την έχουμε βιώσει στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Οι εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ο ρόλος του Συνδέσμου είναι να αποτελέσει ενεργειακό σύμβουλο του κράτους, ούτως ώστε η προσαρμογή της Ελλάδας να γίνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

«Η απουσία των υποδομών καθυστερεί το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση»

Ο κ. Αληγιζάκης αναφέρθηκε και στα πρώτα δειλά βήματα της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας: «Το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης είναι μία αγορά που έρχεται και θα αλλάξει πάρα πολύ τα ενεργειακά δεδομένα στην Ελλάδα. Όμως δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη υποδομές αντίστοιχες με αυτές σε αρκετά ευρωπαϊκά κράτη. Ρόλος του ΣΕΕΠΕ είναι να λειτουργήσει ως σύμβουλος, ώστε οι υποδομές να δημιουργηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν είχαν δημιουργηθεί οι υποδομές, οι συνταρακτικές αλλαγές στην Ελλάδα θα γίνονταν πιο γρήγορα. Με δεδομένο όμως ότι π.χ. δεν υπάρχει καν νομοθετικό πλαίσιο στο θέμα των χρηματοδοτήσεων, οι αλλαγές στην ελληνική αγορά θα έρθουν με σχετική καθυστέρηση».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα