Follow us

Πάνω από 90% το μερίδιο πωλήσεων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης: Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων συνεχώς αυξάνονται αλλά όχι με τον ρυθμό που υπολόγιζαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Πάνω από 90% το μερίδιο πωλήσεων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης

Αδιαμφισβήτητα, τα αυτοκίνητα που "φορούν" ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα των αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες είτε έχουν ήδη προχωρήσει στο λανσάρισμα μοντέλων σχετικούς τεχνολογίας είτε το δρομολογούν για το άμεσο μέλλον. Παρ’ όλα αυτά, η μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση, ούτε γίνεται από… τη μία μέρα στην άλλη.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία της εταιρείας παροχής δεδομένων για την ανάλυση των τάσεων της αγοράς Jato Dynamics τα οποία καταδεικνύουν πως η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων αφορά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κινητήρα εσωτερικής καύσης.


ΜΑΘΕTE ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ AYTOKINHTA ΣΤΟ GOELECTRIC.GR

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 το μερίδιο των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης ξεπερνούσε το 90% (91%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ (υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά), περιορίστηκαν στο 9%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 ΜΙΚΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2020

Τα εν λόγω ευρήματα, ωστόσο, έχουν και δεύτερη ανάγνωση. Αυτό διότι περίπου 10 χρόνια πριν, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που περνούσαν τη γραμμή παραγωγής «φορούσαν» θερμικό κινητήρα. Επομένως, η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται, αλλά όχι με τους ρυθμούς που ήλπιζαν ή υπολόγιζαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός πως το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα σημείωσαν μείωση της τάξεως του 5%, με αυτές των ηλεκτροκίνητων να ακολουθούν αντίστροφη πορεία, προβάλλοντας αυξημένες κατά 36 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα