Follow us

Βρετανικό GP: Ο Bottas χάλασε το πάρτι του Hamilton!: Pole Position για τον Φινλανδό οδηγό της Mercedes-AMG στο… σπίτι του team mate του

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Βρετανικό GP: Ο Bottas χάλασε το πάρτι του Hamilton!

Σε ένα συννεφιασμένο, αλλά χωρίς βροχή Silverstone, η Mercedes-AMG έδειξε ότι παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά φέτος το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του 10ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Την pole position εξασφάλισε ο Valtteri Bottas με νέο ρεκόρ πίστας (1:25.093), σπάζοντας το σερί 4 συνεχόμενων pole από τον Lewis Hamilton στο Silverstone. Τρίτη θέση στο grid για τον Charles Leclerc, με τους Max Verstappen, Pierre Gasly να είναι μπροστά από τον Sebastian Vettel.

Αναλυτικά όσα έγιναν ανά περίοδο:

Q1

Ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ήταν ο Hamilton, με την μαλακή γόμα, σημειώνοντας χρόνο 1:25.513 (νέο ρεκόρ πίστας). Όμως τόσο ο Leclerc (2ος) όσο και ο Vettel (5ος) χρησιμοποίησαν την μεσαία γόμα. Τρίτος ταχύτερος χρόνος από τον Verstappen και τέταρτος από τον Bottas.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Magnussen, Kvyat, Stroll, Russell και Kubica.

Q2

Ο Leclerc ήταν ταχύτερος του Bottas και του Hamilton στην αρχή της δεύτερης περιόδου (αμφότεροι με μέση γόμα), ενώ ο Vettel επιχείρησε να θέσει καλό χρόνο με την μαλακή. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ήταν μόλις 8ος στην πρώτη του προσπάθεια. Στο τέλος του Q2 επιχείρησε και πάλι με μαλακά ελαστικά, σημειώνοντας αυτή τη φορά τον 5ο καλύτερο χρόνο (πίσω από Leclerc, Bottas, Hamilton, Verstappen).

Εκτός του Q3 έμειναν οι Giovinazzi, Raikkonen, Sainz, Grosjean and Perez.

Q3

Στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου, ο Bottas σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας με 1:25.093, με τον Hamilton να ακολουθεί (+2,5 δέκατα), εξαιτίας ενός λάθους. Ο Leclerc ήταν 4ος (πίσω από τον Verstappen) και ο Vettel 6ος (πίσω από τον Gasly).

Ο Bottas δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, όμως εξασφάλισε την pole position καθώς ο Hamilton ήταν κατά 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος από τον Φινλανδό team mate του! Τρίτη θέση στο grid για τον Leclerc, 4η για τον Verstappen, 5η για τον Gasly και μόλις 6η για τον Vettel.

Βρετανικό GP: Ο Bottas χάλασε το πάρτι του Hamilton!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα