Follow us

Σαγιονάρες, χέρι έξω από το ΙΧ και… φιλάκια: Τρία μεγάλα όχι (vid): Tόσο το GOCAR όσο και η Seat κατανοούν το ντελίριο ενθουσιασμού που συνοδεύει το καλοκαίρι. Για την ασφάλειά σας, ωστόσο, σας επισημαίνουν όσα οφείλετε να αποφύγετε στο τιμόνι

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Σαγιονάρες, χέρι έξω από το ΙΧ και… φιλάκια:  Τρία μεγάλα όχι (vid)

«Επέλαση» καύσωνα… γονατίζει κάθε καλοκαίρι την Ευρώπη και οι πολίτες αρχίζουν και αναζητούν κάποια κενά στο ημερολόγιό τους, προκειμένου να εξορμήσουν προς τον πλησιέστερο παραθαλάσσιο προορισμό.

Ανάμεσα σε εκείνους που επιθυμούν… διακαώς να δροσιστούν και οι Έλληνες, η πλειονότητα των οποίων έχει τη θάλασσα… σε απόσταση αναπνοής από τον τόπο κατοικίας της.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τη Seat, ακόμα και το συντομότερο ταξίδι ενέχει κινδύνους, ιδιαίτερα λόγω του αισθήματος εφησυχασμού που πηγάζει από τη μικρή χιλιομετρική απόσταση μέχρι την παραλία.

Τo GOCAR, με τη βοήθεια της Seat, σας προσφέρει μερικές συμβουλές για ασφαλείς και… ανέμελες καλοκαιρινές αποδράσεις:

Αποφεύγετε τις σαγιονάρες

«Που να βάζω και να βγάζω τα παπούτσια;» είναι κάτι που όλοι έχουμε διερωτηθεί πριν βάλουμε πλώρη για την παραλία. Η οδήγηση φορώντας εργονομικά παπούτσια, ωστόσο, κρίνεται απαραίτητη, καθώς αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο για την απρόσκοπτη οδήγηση. Οι σαγιονάρες συνιστούν τροχοπέδη, μιας και εμποδίζουν την ομαλή επαφή με τα πεντάλ και μειώνουν τα αντανακλαστικά.

Σαγιονάρες, χέρι έξω από το ΙΧ και… φιλάκια:  Τρία μεγάλα όχι (vid)

Μην οδηγείτε χωρίς μπλουζάκι

Σύμφωνα με έρευνα της European Automobile Commission Foundation, το 25% των οδηγών που οδηγούν χωρίς μπλούζα βρίσκονται ευάλωτοι στα τραύματα από τη ζώνη. Όσοι ασφυκτιούν από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά την οδήγηση, μόλις εισέλθουν στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να ανοίξουν τα παράθυρα πριν ενεργοποιήσουν τον κλιματισμό.

Μην υπερφορτώνετε το αυτοκίνητο με επιβάτες

Ακόμα και στις συντομότερες διαδρομές κρίνεται απαγορευτική η επιβίβαση στο αυτοκίνητο περισσότερων ανθρώπων από τον αριθμό των θέσεων. Αυτό διότι, εφόσον υπερφορτωθεί το όχημα, κάποιοι εκ των επιβατών δεν θα μπορέσουν να «φορέσουν» ζώνη.

Η επαρκής ενυδάτωση απαραίτητη το καλοκαίρι

Ναι μεν η κατανάλωση φαγητού και νερού προβάλλει απαγορευτική κατά την οδήγηση, πρέπει –και δη ο οδηγός- να φροντίζετε για την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Loughborough καταδεικνύει πως ένας αφυδατωμένος οδηγός προβαίνει στα ίδια λάθη στο τιμόνι με εκείνον που έχει καταναλώσει 8 ποτήρια κρασιού. Το ιδανικό θα ήταν να πιείτε μια σεβαστή ποσότητα νερού, προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας.
Σαγιονάρες, χέρι έξω από το ΙΧ και… φιλάκια:  Τρία μεγάλα όχι (vid) - εικόνα 2

Αποφεύγετε να βγάζετε το ένα χέρι έξω από το παράθυρο

Πάγια συνήθεια πολλών οδηγών αποτελεί η οδήγηση με το δεξί χέρι στο τιμόνι και το άλλο να… κρέμεται έξω από το όχημα. Η συγκεκριμένη τάση εγκυμονεί ποικίλους κινδύνους μιας και αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για τον πλήρη έλεγχο του τιμονιού. Σε περίπτωση, επίσης, κάποιου ατυχήματος, οι επιπτώσεις θα είναι σφοδρότερες. Το ίδιο ισχύει και τους συνοδηγούς, πολλοί εκ των οποίων τοποθετούν τα πόδια πάνω στο ταμπλό. Στο ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης, οι αερόσακοι δεν θα μπορέσουν να σας προφυλάξουν.

Διατηρείτε την ένταση της μουσικής σε χαμηλά επίπεδα και μην… φιλάτε τον/τη συνοδηγό

Η διάθεση τους καλοκαιρινούς μήνες χτυπάει «κόκκινο» με τα μουσικά hits να… παίζουν δυνατά. Μην παρασύρεστε από το καλοκαιρινό «ντελίριο» ενθουσιασμού και διατηρήστε την ένταση της μουσικής σε normal επίπεδα. Η αυξημένη ένταση δεν σας επιτρέπει να ακούσετε την κόρνα ενός παρακείμενου οχήματος ή τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου. Επίσης, όσο ερωτευμένοι και αν είστε, κρατηθείτε και αποφύγετε τα φιλιά στο έτερον ήμισυ που κάθεται δίπλα σας. Στην Ισπανία η συγκεκριμένη συμπεριφορά τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ

Σαγιονάρες, χέρι έξω από το ΙΧ και… φιλάκια:  Τρία μεγάλα όχι (vid) - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα