Follow us

Η θεαματική ανάβαση του Sebastien Loeb με το αγαπημένο του Peugeot 208 T16 (video): Κάτοχος 9 Παγκόσμιων Τίτλων στο WRC, o 45χρονος Γάλλος «τρέφεται» από την αδρεναλίνη

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Η θεαματική ανάβαση του Sebastien Loeb με το αγαπημένο του Peugeot 208 T16 (video)

Μπορεί ο Sebastien Loeb να απώλεσε τον τίτλο του “record holder” της Διεθνούς Ανάβασης Pike Peak, παραδίδοντας τα «σκήπτρα» στον Romain Dumas και τη Volkswagen, όμως η παρουσία του πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 T16 είναι πάντα εντυπωσιακή.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC συμμετείχε πέρυσι στην ανάβαση Col de la Faucille, στο πλαίσιο του event Montée des Lègendes. Το ολοκληρωμένο video ήρθε πριν λίγες μέρες στην επικαιρότητα, οπότε κρίναμε σκόπιμο να το μοιραστούμε μαζί σας.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ROMAIN DUMAS ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ LOEB ΣΤΟ PIKES PEAK ΕΔΩ

Το εμβληματικό αγωνιστικό της Peugeot τροφοδοτείται από έναν bi-turbo V6, ο οποίος προέρχεται από τη μονάδα του αγωνιστικού της γαλλικής μάρκας που συμμετέχει σε αγώνες αντοχής, Peugeot 908. Συνολικά, το 208 T16 αποδίδει 875 ίππους και ζυγίζει 875 κιλά, κάτι που σημαίνει πως για κάθε κιλό του αντιστοιχεί ένας ίππος. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβώτιου ταχυτήτων.

Σύμφωνα με την επίσημη «γραμμή» της Peugeot, το εκρηκτικό μοντέλο, που λανσαρίστηκε το 2013, μπορεί να «εκτοξευθεί» στα 100 km/h από στάση σε μόλις 1,8 δευτερόλεπτα, ενώ για «καλπάσει» στα 200 km/h του αρκούν 4,8 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική του, αυτή καταλαγιάζει στα 240 Km/h.

Απολαύστε το εγχείρημα του Sebastien Loeb στο παραπάνω βίντεο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα