Follow us

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής: Hamilton και Bottas έδειξαν να έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων οδηγών

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (1)

Από εκεί όπου τελείωσε η περσινή σεζόν, δηλαδή στην κορυφή, δείχνει να αρχίζει το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 η Mercedes-AMG. Κατά την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στο Albert Park της Μελβούρνης, τα ασημένια βέλη έδειξαν ότι έχουν την ταχύτητα για να κυριαρχήσουν στον ενακτήριο αγώνα του 2019.

Ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στα δύο Free Practice, στο πρώτο με διαφορά 0,036 sec από τον Sebastian Vettel της Ferrari και στο δεύτερο με 0,048 sec από τον team mate του, Valtteri Bottas. Στο FP2 ο Vettel ήταν μόλις 5ος (σχεδόν 0,9 sec μακριά από την κορυφή), πίσω και από τις δύο Red Bull των Max Verstappen και Pierre Gasly.

Ασφαλή συμπεράσματα για το πού βρίσκονται όλες οι ομάδες και κυρίως οι διεκδικητές του τίτλου θα βγουν βέβαια στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Η εκκίνηση του κυριακάτικου αγώνα θα δοθεί στις 7.10 πμ (ώρα Ελλάδας).

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Lewis Hamilton: Είναι πολύ ωραίο που επιστρέψαμε στη πίστα και ο καιρός είναι φανταστικός. Η συμπεριφορά του μονοθεσίου με ικανοποίησε, κάτι πολύ σημαντικό. Βγάλαμε όλο το πρόγραμμά μας και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα.

Valtteri Bottas: Το μονοθέσιο είχε καλύτερη αίσθηση απ’ ό,τι στις χειμερινές δοκιμές. Οι χρόνοι δεν είναι σημαντικοί την Παρασκευή, καθώς δεν είδαμε τις πραγματικές δυνατότητες των άλλων ομάδων. Έχουμε πάντως μία ιδέα πόσο μπορούμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια.

Max Verstappen: Είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την αίσθηση του μονοθεσίου. Φαίνεται ότι η Mercedes είναι πολύ γρήγορη και άρα πιο χαρούμενη από τον μέσο όρο. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα ώστε να δούμε πού μπορούμε να βελτιωθούμε».

Sebastian Vettel: «Δεν ήμασταν όσο γρήγοροι θα θέλαμε, όμως βρισκόμαστε ακόμη στην Παρασκευή, οπότε δεν έχει και τόσο σημασία. Χρειαζόμαστε βελτίωση, όχι τόσο σε χρόνους όσο σε αίσθηση του μονοθεσίου και τη συμπεριφορά του».

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (1)

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (2)

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (3)

banner

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (4)

GP Αυστραλίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (5)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα