Follow us

Εικονικές δοκιμές από την Porsche με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση: Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές και σε πραγματικό περιβάλλον

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Εικονικές δοκιμές από την Porsche με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση

Το επίπεδο που βρίσκεται η αυτόνομη οδήγηση και τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξής της εξετάζει η Porsche, κάτι το οποίο επιτυγχάνει μέσω δοκιμών που διενεργεί στο εργαστήριό της. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο που αποτελεί κομμάτι της καινοτόμου πλατφόρμας Startup Autobahn και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να αντλήσει τεχνογνωσία, η Porsche συνεργάζεται με την εταιρεία “Kopernikus Automotive”, πραγματοποιώντας δοκιμές στο Ludwigsburg. Στόχος της κοινοπραξίας είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα να μπορούν να κινούνται από τον χώρο στάθμευσης στην πλατφόρμα ανύψωσης και αντίστροφα. Βασική επιδίωξη των ανθρώπων που έχουν αναλάβει το έργο είναι να καταστεί εφικτή η πλήρης καθοδήγηση των αυτοκινήτων μέσα στο εργαστήριο, μέσω ενός tablet.

Εικονικές δοκιμές από την Porsche με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση


Αναλυτικότερα, προτού τα αυτοκίνητα εισέλθουν πλήρως αυτόνομα στο εργαστήριο, θα δημιουργηθεί μια εικονική αναπαράσταση του εργαστηρίου όπου όλα τα πιθανά ενδεχόμενα θα υπόκεινται σε εξονυχιστικό εικονικό έλεγχο. Βασική πρόθεση των ανθρώπων της κοινοπραξίας είναι να καταστεί εφικτό μέσω της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), όχι μόνο ο καθορισμός του προσανατολισμού του οχήματος, αλλά και ο εντοπισμός- αναγνώριση των παρακείμενων αντικειμένων παράλληλα με τη χάραξη της κατάλληλης πορείας.

Εικονικές δοκιμές από την Porsche με επίκεντρο την αυτόνομη οδήγηση - εικόνα 2

Τέλος, η Porsche φροντίζει για την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο πρακτικό κομμάτι του πιλοτικού σχεδίου, εφαρμόζοντας κάποια προστατευτικά μέτρα στα οποία συμπεριλαμβάνεται η τήρηση μιας σταθερής ταχύτητας (7km/h) και η τοποθέτηση πίσω από το τιμόνι ενός οδηγού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα