Follow us

Από επιβατικό σε όχημα παράδοσης πίτσας σ’ ένα λεπτό! (vid): Το όχημα της Rinspeed θα μπορεί να φιλοξενεί διαφορετικά αμαξώματα, μ’ αποτέλεσμα να είναι ένα αστικό... πολυεργαλείο

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Από επιβατικό σε όχημα παράδοσης πίτσας σ’ ένα λεπτό! (vid)

Μετά την παρουσίαση του “Snap” στη CES του 2018 στο Λας Βέγκας (τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρικών στον κόσμο), η Rinspeed, η ελβετική εταιρεία που είναι γνωστή για τις καινοτόμες ιδέες της, επιστρέφει σε λίγες εβδομάδες στο ίδιο μέρος (7/1/2019). Εκεί θα μας συστήσει ένα νέο πρωτότυπο όχημα, το αμάξωμα του οποίου θα μπορεί –ανά πάσα στιγμή- να εναλλάσσεται με ένα πάτωμα (skateboard) που θα φιλοξενεί το σύστημα κίνησης και όλα τα βασικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Όντας πεπεισμένη πως η προτίμηση στα ογκώδη αυτοκίνητα πρόκειται να εξασθενίσει, η ελβετική «δεξαμενή ιδεών», αυτή τη φορά παρουσιάζει το "microSnap", ένα μικροσκοπικό πρωτότυπο όχημα, το οποίο απολαμβάνει ηλεκτροκίνηση και πλήρη αυτονομία. Το μέτριο ανάστημά του, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πλούσιες δυνατότητες που προσφέρουν τα διαφορετικά αμαξώματα, καθένα εκ των οποίων αναμένεται να ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες.

Κατανοώντας τις "φαραωνικές αλλαγές" που επιφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, η Rinspeed προσφέρει νέα οπτική στην παροχή υπηρεσιών. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω του σχεδιασμού του αυτόματου πατώματος (skateboard) το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει από φορητά φαρμακεία και κάθε είδους εμπορεύματα (π.χ πίτσες), μέχρι και επιβάτες, μεριμνώντας παράλληλα, για την ψυχαγωγία τους. Παραδείγματος χάρη, ανεξαρτήτως από τον αριθμό των επιβατών, ο καθένας θα μπορεί ν’ ακούει τη μουσική της προτίμησής του, χωρίς, ωστόσο, να ενοχλεί ο ένας τον άλλον.

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, επίσης, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο και για τον λόγο αυτό συνεργάτες της εταιρείας έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μοντέλων περιβάλλοντος και σε πλατφόρμες λογισμικού για αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Μέσω του εν λόγω νέου της concept, η ελβετική εταιρεία επιθυμεί να καταπολεμήσει το αίσθημα μονοτονίας, που ενίοτε παράγει η πολυετή χρήση του ίδιου αυτοκινήτου. Βέβαια, προκειμένου να πάρει το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο «σάρκα και οστά» πρέπει να βρεθούν και οι απαραίτητοι επενδυτές.

Από επιβατικό σε όχημα παράδοσης πίτσας σ’ ένα λεπτό! (vid)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα