Follow us

Δοκιμές για το Ford Transit Plug-In Hybrid Van στην Κολωνία: Οι δοκιμές επικεντρώνονται στη διερεύνηση του βαθμού συμβολής των PHEV στην επίτευξη των στόχων βελτίωσης της ποιότητας του αέρα και στην αύξηση της παραγωγικότητας στις πόλεις

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Δοκιμές για το Ford Transit Plug-In Hybrid Van στην Κολωνία

Την έρευνα για τα οφέλη που μπορούν ν’ αποκομίσουν οι πόλεις από τη χρήση plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEV) επεκτείνει η Ford, μέσω της έναρξης δοκιμών επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Κολωνία της Γερμανίας. Τις δοκιμές ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατά τη συνάντηση στελεχών από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως πολεοδόμοι και ειδικοί από το χώρο των μεταφορών.

Πρωταρχικό στόχο της Ford αποτελεί η διερεύνηση του βαθμού συμβολής των PHEV στην επίτευξη των στόχων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα, και ως εκ τούτου την άνοιξη του 2019 θα θέσει σε λειτουργία ένα στόλο 10 Ford Transit Custom PHEV σε περιφερειακές εταιρίες στην πόλη. Η εν λόγω δοκιμή, που ακολουθεί τις αντίστοιχες σε Λονδίνο και Βαλένθια, θα διαρκέσει 12 μήνες, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Δημοτικούς Στόλους που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Δημόσιου τομέα.

Όλοι οι εταίροι θα χρησιμοποιούν μία υπάρχουσα υποδομή φόρτισης και οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα τηλεματικής και γεωγραφικών περιορισμών που εξασφαλίζουν λειτουργία μηδενικών ρύπων σε προκαθορισμένες ζώνες χαμηλών ρύπων.

Το Transit Custom PHEV διαθέτει υβριδικό σύστημα το οποίο στοχεύει σε αυτονομία μηδενικών ρύπων σε αποστάσεις έως 50 km, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση στην πόλη. Σαν range extender, αξιοποιεί τον βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost που φορτίζει την ενσωματωμένη υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου ανάλογα με τις ανάγκες, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία σε 500 km.

Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 14 kWh, ενώ επειδή τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, παραμένει άρτια ο χώρος φόρτωσης ενός στάνταρ van. Ο εμπρός προφυλακτήρας προσφέρει φίσα σύνδεσης για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας μέσα σε τρεις ώρες μέσω μιας παροχής 240-volt με 16 ή 32 amperes.

Η Ford προγραμματίζει το λανσάρισμα 40 ακόμα ηλεκτρικών/plug-in υβριδικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων 16 πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2022.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα