Follow us

Διπλός τίτλος στο FIA WTCR για το Hyundai i30 N TCR: Το φινάλε της σεζόν χάρισε στον Gabriele Tarquini τον τίτλο των οδηγών και στην MRacing-YMR αυτόν των ομάδων

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Διπλός τίτλος στο FIA WTCR για το Hyundai i30 N TCR

Σημαντική διάκριση για το Hyundai i30 N TCR στο πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) “World Touring Car” 2018 στην πίστα Guia στο Μακάο, με τους οδηγούς της MRacing-ΥΜR και τον Gabriele Tarquini της BRC Racing Team να κατακτούν τους τίτλους των ομάδων και των οδηγών αντίστοιχα.

O 56χρονος Ιταλός οδηγός πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση, φτάνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να τη διατηρήσει μετά από δύο επανεκκινήσεις, κατόπιν εισόδων του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όσον αφορά τον οδηγό της MRacing, Yvan Muller, κατέλαβε τη 2η θέση, αποσπώντας πρόωρα το προβάδισμα, ενώ στη συνέχεια ευτύχησε να περιορίσει ελαφρώς τη διαφορά με τον αντίπαλό του. Σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός πως το εν λόγω αποτέλεσμα συνέβαλε στη μείωση των υποψηφίων του πρωταθλήματος, πριν από τους αγώνες της Κυριακής, από επτά σε δύο. Αυτοί ήταν οι Yvan Muller και Tarquini.

Ο δεύτερος αγώνας απαιτούσε εξαρχής… γερά νεύρα, μιας και ο Tarquini ενεπλάκη σε ατύχημα που επέφερε σοβαρή ζημιά στο #30 i30 N TCR. Παρά το απρόοπτο, κατάφερε να φέρει το αυτοκίνητο πίσω στα πιτς, επιτρέποντας στην ομάδα να προετοιμαστεί για τον τρίτο αγώνα. Παράλληλα, ο Muller τερμάτισε στην τρίτη θέση, σκαρφαλώνοντας στο βάθρο για δεύτερη φορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και κλείνοντας τη διαφορά του με τον Ιταλό, λίγο πριν το φινάλε, σε μόλις 18 πόντους.

Ο τρίτος αγώνας βρήκε τον Tarquini στη 10η θέση ενώ τον Muller στην 5η, συνδυασμός που χάρισε στον πρώτο τον τίτλο.

Διπλός τίτλος στο FIA WTCR για το Hyundai i30 N TCR

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα