Follow us

Η Peugeot θα κατασκευάσει σπορ ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα: Θα εξελιχθούν από την Peugeot Sport και θα συνδυάζουν συγκινήσεις και μικρό αποτύπωμα στο περιβάλλον

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Η Peugeot θα κατασκευάσει σπορ ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα

Την απόφασή της να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα rallycross WRX στα τέλη της φετινής σεζόν έκανε γνωστή η Peugeot. Αιτία είναι η μη δέσμευση των διοργανωτών ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έτσι η γαλλική μάρκα αποφάσισε να επενδύσει σημαντικά ποσά για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών σπορ μοντέλων, αρχής γενομένης από το 2020. Αρκετά πιθανό ένα από αυτά να είναι το εντυπωσιακό ηλεκτρικό coupe e-LEGEND που έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο στην πρόσφατη έκθεση του Παρισιού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ PEUGEOT E-LEGEND

Λογικό επίσης να υποθέσουμε ότι το επόμενο 208 GTi θα είναι plug-in υβριδικό, με το ηλεκτρικό μοτέρ να δίνει επιπλέον ώθηση στον βενζινοκινητήρα και παράλληλα να διατηρεί ρύπους και κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα.

Οι σπορ ηλεκτρικές και υβριδικές εκδόσεις θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την Peugeot Sport, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία από αγώνες. «Η ηλεκτροκίνηση είναι μία ευκαιρία για εμάς προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, τα οποία δεν θα ρυπαίνουν σημαντικά το περιβάλλον», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, Jean-Philippe Imparato.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΤΑ PEUGEOT 3008 ΚΑΙ 508

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα