Follow us

Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα: Τα βλέπουμε όλο και συχνότερα στους ελληνικούς δρόμους και είναι η νέα τάση της εποχής στις πολυτελείς μετακινήσεις

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα τα VIP Shuttle σημειώνουν ιδιαίτερη άνθιση και στη δική μας αγορά. Αποτελούν εναλλακτικές προτάσεις για πολυτελείς μεταφορές που συναντάμε συχνά πλέον σε αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και εμπρός από ξενοδοχεία πρώτης κατηγορίας και όχι μόνο. Προσφέρουν πρωτόγνωρες ανέσεις στους επιβάτες, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, άνετους χώρους, Wi-Fi σύνδεση, ανεξάρτητο για τους επιβάτες κλιματισμό και φυσικά VIP παραλαβή, μακριά από αναμονές και ταλαιπωρίες.

Η ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας οχημάτων αφορά τόσο τους επαγγελματίες, οι οποίοι πλέον έχουν περισσότερες και σημαντικά πιο ποιοτικές επιλογές, αλλά και τους πελάτες οι οποίοι απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες. Απευθυνθήκαμε στο τμήμα επαγγελματικών της Peugeot για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, το παρόν αλλά και το μέλλον τους.

Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα

Σε σημεία εισόδου της χώρας (π.χ. αεροδρόμια) αλλά και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας βλέπουμε όλο και περισσότερα μαύρα βαν με φιμέ τζάμια. Πόσο έχει αυξηθεί στη χώρα μας η κατηγορία των πολυτελών οχημάτων μεταφοράς ανθρώπων και που οφείλεται;

Η αγορά των 9θέσιων, πολυτελών και μη, οχημάτων είναι σημαντική και η ζήτηση των αυτοκινήτων αυτού του τύπου οφείλεται στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ποια είναι τα προτερήματα των VIP Shuttle απέναντι σε άλλα οχήματα μεταφοράς επισκεπτών και τουριστών, όπως τα ταξί;

Το πλεονέκτημα των 9θέσιων και VIP Shuttle είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ξενοδοχεία – ταξιδιωτικά πρακτορεία, για τη μεταφορά των πελατών τους με άνεση. Επιπλέον είναι μια παροχή που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους επισκέπτες στη χώρα μας καθώς προσφέρει αυτονομία και άμεση ανταπόκριση χωρίς αναμονές και το κυριότερο διακριτικές μετακινήσεις.

Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα - εικόνα 2

Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία έχει και άλλες δυνατότητες ανάπτυξης στη χώρα μας;

Η χρήση αυτών των οχημάτων δεν περιορίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά τα συγκεκριμένα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιβατικά οχήματα πολύτεκνων οικογενειών, για την μεταφορά ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, σαν ΤΑΧΙ και φυσικά σαν οχήματα μεικτής χρήσης για τους επαγγελματίες που θέλουν ένα και μοναδικό όχημα που να καλύπτει τις επαγγελματικές αλλά και τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσεις ένα VIP Shuttle και να δραστηριοποιηθείς στον συγκεκριμένο τομέα;

Οι προϋποθέσεις για κάθε τομέα δραστηριοποίησης ποικίλουν ανά κλάδο. Για παράδειγμα στην ενοικίαση Rent-A-Car το γραφείο χρειάζεται το σήμα του ΕΟΤ και άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Αντίστοιχα υπάρχουν συγκεκριμένες πιστοποιήσεις για εταιρείες ΤΑΧΙ και άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα - εικόνα 3

Επενδύουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Peugeot σε μοντέλα αυτής της κατηγορίας;

Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατηγορία οχημάτων αλλά ιδιαιτέρως η Peugeot έχει επενδύσει στην συγκεκριμένη κατηγορία, γεγονός που την τοποθετεί πλέον στους κορυφαίους παίκτες της αγοράς.

Ποιο είναι το μέλλον των VIP Shuttle; Για παράδειγμα να περιμένουμε ηλεκτρικά, αυτόνομα ή και με χρήση car sharing;

Το μέλλον αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ κοντινό και πολύ σύντομα θα δούμε αυτόνομα οχήματα , ιδιαιτέρως πολλών θέσεων όπως τα Shuttle για γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Η χρήση ενός 9θέσιου συνεπάγεται και τη μείωση των οχημάτων που κυκλοφορούν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση θα συνεισφέρουν στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Η χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών από την Peugeot είναι στο σωστό δρόμο προκειμένου οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι οι ελάχιστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ PEUGEOT TRAVELLER VIP

Η άνοδος των VIP Shuttle στην Ελλάδα - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα