Yupiii|Άποψη|
Άποψη|28.10.2019 |16:02|

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Οι προκλήσεις Μενεγάκη- Λιάγκα, η πιο σκληρή αλήθεια για τη showbiz & αυτό που αξίζει σίγουρα να δεις

 
Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Τι αξίζει να σχολιάσουμε από όσα διαβάσαμε ή ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες;

 

Είναι να τη χαζεύεις την Ελένη Μενεγάκη, όταν απολαμβάνει την επιδραστικότητα της στη μικρή ελληνική showbiz. Ειδικά εκεί που ο ρεπόρτερ της εκπομπής του Λιάγκα φιλοδοξούσε να μην την αφήσει να πάρει ανάσα με τις ερωτήσεις του, έφαγε την ευγενική γείωσή του και ησύχασε. Τι τα θες; Η Ελένη, ακόμα και σε διάθεση συγκρατημένης εξωστρέφειας, έχει «κόφτη» στον πόσο αέρα θα πάρεις.

 

Στα μεθεόρτια της συγκεκριμένης δήλωσης, ο Γιώργος Λιάγκας είδε το απόσπασμα «βούτυρο στο ψωμί του» και άρχισε να προσκαλεί και να προκαλεί. Κουβέντα να γίνεται βέβαια, η Ελένη Μενεγάκη σε μία σπάνια στιγμή τηλεοπτικής μεγαλοψυχίας απάντησε με μονόλογο μέσω αέρα Alpha με το αλησμόνητο «νομίζεις θα κωλώσω;». Η αλήθεια είναι πως η όποια τηλεοπτική συνάντηση Μενεγάκη και Λιάγκα θα είχε τεράστιο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι και απέναντι φέτος. Αλλά κακά τα ψέματα, όλα αυτά μάλλον θα μείνουν στο «κουβέντα να γίνεται».

 

Τι κρατάμε από όλα αυτά; Η Μενεγάκη έχει ακόμα τη δύναμη να κάνει την τηλεοπτική υδρόγειο να βάλει ακόμα και όπισθεν. Αξιοπρόσεκτη πληροφορία, δεδομένης μιας επικείμενης ανανέωσης συμβολαίου εν μέσω μιας πολύ μέτριας σεζόν για τον Alpha που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να διεκδικήσει ξανά την πολυπόθητη πρωτιά ή μια θέση στην κορυφαία δυάδα έστω.

 

Κάνοντας κουβέντα για πρωτιά λοιπόν, γιατί την πέφτουμε στον Ντάνο που δήλωσε «αν δεν είσαι πρώτος, κινδυνεύεις να μην είσαι κανένας»; Έτσι δεν είναι και η ελληνική τηλεόραση; Ο δεύτερος έχει σημασία γιατί μπορεί να φάει τη θέση του πρώτου, ο πρώτος έχει την ανασφάλεια της κορυφής και την αξία του leader. Ο τρίτος λοιπόν είναι αυτό που λέμε «τελευταίος και καταϊδρωμένος». Σε μία τηλεόραση που μετά τη δεύτερη θέση θεωρητικά δεν υπάρχει ούτε το δικαίωμα της προσπάθειας, γιατί κατηγορούμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο που είπε αυτό που δεν έχει την ευθύτητα να παραδεχθεί κανείς; Ότι θα έδιναν και τη ψυχή τους εκεί που δεν πρέπει, αν η μόνιμη πρωτιά ήταν εξασφαλισμένη.

 

Και αν μιλούσα για συγκυριακές επιτυχίες, την προηγούμενη εβδομάδα, σχολιάζοντας το «The 2Night Show», ας μιλήσουμε και για συγκυριακές αποτυχίες. Η επανάληψη του «Λόγω Τιμής» μετά το «The Voice» χτυπάει σταθερά γύρω στο 20% στο νεανικό κοινό, παρουσιάζοντας το προφανές: το κοινό δεν είναι αδιάφορο σε ένα καλό τηλεοπτικό προϊόν. Το επιχείρημα «είναι μια σειρά 12 επεισοδίων που τελειώνει εκεί» γι' αυτό και δεν μπορεί να θυσιαστεί κάτι άλλο για χάρη του, με έκανε να σκεφτώ και κάτι ακόμα... Είναι μια σειρά που θα μπορούσε να γράψει τηλεοπτική ιστορία, τη λάμψη της οποίας επισκιάζει μια συγκυρία προγραμματισμού.

 

Αλώβητα τα «Διλήμματα» του «Ευτυχείτε» στους πίνακες τηλεθέασης, παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχονται λόγω των επαναλαμβανόμενων τηλεφωνημάτων. Η απήχηση που σημειώνουν στο κοινό επιβεβαιώνει το συμπέρασμα πως κανείς δεν βλέπει «Διλήμματα» και τις τηλεφωνικές για να μάθει τι συμβαίνει πιθανώς στο διπλανό διαμέρισμα, αλλά σαν ένα απολαυστικά κακό σήριαλ που τον κάνει να γελάσει. Φυσικά, «Διλήμματα» χωρίς τη Μάρα Μεϊμαρίδη δεν υφίστανται. Χωρίς την Τζώρτζελα Κόσιαβα πάλι, άνετα!

 

Απολαυστική η απάντηση της Ναταλίας Γερμανού στη Μέγκι Ντρίο. Θα μου πεις γιατί καταδέχεται η Γερμανού να απαντήσει στη Μέγκι; Το επειδή δεν κρύβεται στο συμβάν αυτό καθαυτό, αλλά στο συνεχιζόμενο ping pong σχολίων ανάμεσα στο «Καλύτερα δε γίνεται» και το «Ευτυχείτε». Ωστόσο, εδώ η Ναταλία Γερμανού είχε δίκιο. Και αν είναι ένας άνθρωπος έτοιμος να σχολιάσει την υπόσταση της Παπαρίζου, ας είναι κάποιος εξίσου σημαντικός με εκείνη. Αλλιώς, όσα δεν φτάνει η αλεπού...

 

Είδα και τη Μαρία Μπαλοδήμου να σχολιάζει τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της πρόσφατης εμφάνισής της σε κοσμική εκδήλωση. Ουσιαστικά η δημοσιογράφος είπε πως τα άρθρα τύπου «δείτε πώς είναι σήμερα ο τάδε» συνδέονται με τρίτα συμφέροντα, επειδή μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της επικοινώνησαν μαζί της κάποιοι πλαστικοί για να της προσφέρουν το... οτιδήποτε. Και πραγματικά απόρησα πώς μία γυναίκα με τέτοια τηλεοπτική εμπειρία λέει κάτι τέτοιο σε μια μεσημεριανή εκπομπή. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί της τελικά είναι πως η τηλεόραση έχει αλλάξει τόσο που ίσως δεν είναι του γούστου της. Όσο η τηλεόραση δεν είναι του γούστου της κας Μπαλοδήμου, τόσο και άνθρωποι με τόσα νεύρα στον δημόσιο λόγο τους δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη τηλεόραση, που θα πρέπει να είναι ακομπλεξάριστα ανοιχτή απέναντι στο καινούργιο, είτε είναι μια pop τσιχλόφουσκα είτε μια καλή μυθοπλασία είτε μια ουσιώδης εκπομπή πληροφορίας.

 

Μια μάλλον αμήχανη στιγμή είδαμε και στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά. Μάλλον χωρίς να γνωρίζει τι απάντηση θα λάβει, ο Μουτσινάς ρώτησε τον Γιώργο Σαμπάνη για ποιον λόγο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ως κριτής σε talent show... Και η απάντηση που πήρε δεν ήταν απλά αρνητική, αλλά η ωμή αλήθεια για τον τρόπο που λειτουργούν τα shows αυτά. Δεν ξέρω αν μπορούν να κλείσουν πόρτες νυχτερινών μαγαζιών, αλλά σίγουρα δεν εξασφαλίζουν το άνοιγμά τους. Ωστόσο, η προσπάθεια του Μουτσινά να στηρίξει την εικόνα του The Voice, που μόλις είχε αποδομηθεί από τον Γιώργο Σαμπάνη ήταν αξιόλογη. Και μπράβο του που τουλάχιστον προσπάθησε να σώσει τα ασυμμάζευτα.

 

Τέλος, η καλύτερη τηλεοπτική στιγμή της εβδομάδας ανήκει στον Αντίνοο Αλμπάνη. Η εμφάνισή του στα «Μέσάνυχτα» και ο τρόπος που μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τον αγώνα που έδωσε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του ήταν ένα τηλεοπτικό κέντημα. Ελεονώρα, συνέχισε έτσι. Ό,τι αξίζει, θα σωθεί.

 

 

 

  

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

 

 

DAILY NEWS

Kylie Jenner
 
CELEBRITY NEWS
|
28.01.2020 | 18:30
|

KYLIE JENNER

Η σοκαριστική σύνδεση με το δυστύχημα του Kobe Bryant

Την Κυριακή έφυγε από την ζωή ο Kobe Bryant μετά από την πτώση του προσωπικού του ελικοπτέρου. Στην ίδια πτήση βρισκόταν και η 13χρονη κόρη του 41χρονου θρύλου του NBA. 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Έλλη Στάη Άννα Βίσση Χρύσανθος Πανάς (2)
 
CELEBRITY NEWS
|
28.01.2020 | 18:23
|

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Ποιοι celebrities βρέθηκαν στη «Γυναίκα από την Πάτρα»;

Πλήθος επωνύμων κατέκλυσε το θέατρο «Πόλις» το βράδυ της Δευτέρας που συγκεντρώθηκε για να απολαύσει τη συγκλονιστική παράσταση «Η γυναίκα από την Πάτρα».

Λάκης Γαβαλάς & Νίκος Μουτσινάς
 
CELEBRITY NEWS
|
28.01.2020 | 18:07
|

ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

Οι ιδιαίτερες δηλώσεις on air: «Εμένα πρέπει να εξάγεις στον Billy Porter για να καταλάβει πως υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα»

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε στο «Καλό Μεσημεράκι» και φυσικά μίλησα για την προσωπική του πορεία και την πρόσφατη πολυσυζητημένη περιπέτεια που τον οδήγησε στη φυλακή.

 

Δέκα οικονομικά φορέματα που θα φορέσεις ξανά και ξανά
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
|
28.01.2020 | 18:00
|

WINTER WEDDING

Δέκα οικονομικά φορέματα που θα φορέσεις ξανά και ξανά

Η επιλογή φορέματος της καλεσμένης σε γάμο μας απασχολεί όλο το χρόνο, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε εποχή.

ΓΡΑΦΕΙMadameFigaro
Blake Lively
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
|
28.01.2020 | 17:55
|

BLAKE LIVELY

Η επιστροφη στο κόκκινο χαλί που απογοήτευσε

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση επέστρεψε στο κόκκινο χαλί η Blake Lively, μετά τον ερχομό του τρίτου της παιδιού.

 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Κατερίνα Στικούδη
 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
|
28.01.2020 | 17:30
|

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

Φόρεσε την τάση που θα δούμε παντού την άνοιξη και κυκλοφορεί ήδη στα Zara

Mπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, ωστόσο οι celebrities έχουν ξεκινήσει ήδη να φορούν τις ανοιξιάτικες συλλογές, δείχνοντάς μας τις μεγαλύτερες τάσεις που θα κατακλύσουν σε λίγο καιρό τους δρόμους της πόλης.

 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
Charlize Theron & Renée Zellweger
 
FASHION POLICE
|
28.01.2020 | 17:00
|

CHARLIZE THERON & RENÉE ZELLWEGER

Οι chic εμφανίσεις τους που αξίζει να δεις

Οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το παρών στο γεύμα των υποψηφίων για τα Oscars 2020

ΓΡΑΦΕΙMadameFigaro
Έλενα Χριστοπούλου
 
LOOK OF THE DAY
|
28.01.2020 | 16:30
|

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η κομψή εμφάνισή της με total look Στέλιου Κουδουνάρη

Η Έλενα Χριστοπούλου ανήκει αναμφίβολα στη λίστα με τις πιο κομψές παρουσίες της ελληνικής showbiz. 

 

ΓΡΑΦΕΙMissBloom.gr
 
CELEBRITY NEWS
|
28.01.2020 | 15:30
|

KYLIE JENNER

Η φωτογράφιση με δημιουργία Ελληνίδας σχεδιάστριας

Η Kylie Jenner ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Stormi Collection - μια συλλογή αφιερωμένη στην κόρη της Stormi Webster - με μία ιδιαίτερη φωτογράφιση.

ΓΡΑΦΕΙHarper's Bazaar
Λάκης Γαβαλάς: Η συνέντευξη στον Νίκο Μουτσινά
Λάκης Γαβαλάς: Η συνέντευξη στον Νίκο Μουτσινά
Ελένη Μενεγάκη: Η αινιγματική δήλωση που θα συζητηθεί
Ελένη Μενεγάκη: Η αινιγματική δήλωση που θα συζητηθεί
Ελένη Καστάνη: Η απάντηση στην Άννα Παναγιωτοπούλου περί υψηλών αμοιβών
Ελένη Καστάνη: Η απάντηση στην Άννα Παναγιωτοπούλου περί υψηλών αμοιβών

Υδροχόος

20/01-18/02

Ναι, Υδροχόε μου. Ναι. Το χρήμα δεν μας σώζει, μας σκλαβώνει. Μας καθιστά λιγότερο ανθρώπινους. Συμφωνώ σε όλα. Όμως το ριμάδι είναι απαραίτητο να υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες για να τα βγάζουμε πέρα. Άρα δούλεψε όσο πιο αποδοτικά μπορείς!

Δέκα οικονομικά φορέματα που θα φορέσεις ξανά και ξανά
 • Δέκα οικονομικά φορέματα που θα φορέσεις ξανά και ξανά

  Winter Wedding

  Δέκα οικονομικά φορέματα που θα φορέσεις ξανά και ξανά

 • Blake Lively

  Blake Lively

  Η επιστροφη στο κόκκινο χαλί που απογοήτευσε

 • Κατερίνα Στικούδη

  Κατερίνα Στικούδη

  Φόρεσε την τάση που θα δούμε παντού την άνοιξη και κυκλοφορεί ήδη στα Zara

 • Έλενα Χριστοπούλου

  Έλενα Χριστοπούλου

  Η κομψή εμφάνισή της με total look Στέλιου Κουδουνάρη

 • Naomi Campbell

  Naomi Campbell

  Έκανε μια πραγματικά τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά της

ζευγάρι, ύπνος
 • ζευγάρι, ύπνος

  Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

  Μήπως να το σκεφτείς σήμερα το βράδυ;

 • men

  Πόσο αληθινές είναι τελικά οι σχέσεις;

  10 αλήθειες που πονάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις του σήμερα

 • Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Όλα όσα οφείλεις να προσέξεις!

 • Spiedie

  Spiedie

  Το νοστιμότερο σάντουιτς που ακούς πρώτη φορά

 • Η Εθνική ομάδα μπάσκετ και όσα θα βρεις στο νέο Esquire το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ

  Εθνική ομάδα μπάσκετ

  Στο νέο Esquire το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ